Τσουχτερά πρόστιμα σε Σκάϊ και Star για τις εκπομπές της Στεφανίδου και της Κουτσελίνη

Τσουχτερά πρόστιμα σε Σκάϊ και Star για τις εκπομπές της Στεφανίδου και της Κουτσελίνη

Πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε Σκάϊ και Star για τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και της Ζήνας Κουτσελίνη αντίστοιχα.

Οι ποινές του ΕΣΡ έχουν να κάνουν με τη δημοσιοποίηση εγγράφων της ποινικής διαδικασίας που σχετίζονται με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στις εκπομπές «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου και «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη, τον Νοέμβριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκάϊ είχε παραπεμφθεί για διατάξεις που αφορούν την «υποχρέωση ακριβούς παρουσίασης γεγονότων», την «υποχρέωση μη υποκατάστασης αστυνομικών και ανακριτικών αρχών» και την «υποχρέωση μη δημοσιοποίησης εγγράφων ποινικής προδικασίας» μετά από καταγγελίες εννέα πολιτών.  Το κανάλι του Φαλήρου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ μόνο για την τελευταία παράβαση.

Σε ότι αφορά το Star κλήθηκε σε απολογία για παραβίαση των ίδιων διατάξεων μετά από τριαντατέσσερις καταγγελίες πολιτών.Το Star τιμωρήθηκε από το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ μόνο για την «υποχρέωση μη δημοσιοποίησης εγγράφων ποινικής προδικασίας».

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ