Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ θα παρακολουθήσουν τη δίκη του αληθινού πρωταγωνιστή του «Hotel Rwanda»

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ θα παρακολουθήσουν τη δίκη του αληθινού πρωταγωνιστή του «Hotel Rwanda»

Του ακτιβιστή Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ δεσμεύθηκαν να παρακολουθήσουν τη δίκη του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη Ρουάντα, Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δίκης του.

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας του 2004 «Hotel Rwanda» είναι βασισμένος στον Ρουσεσαμπαγκίνα και το ανθρωπιστικό του έργο, τη διάσωση ανθρώπων κατά τη γενοκτονία της Ρουάντα.

Ο Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα είναι σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουάντα και έχει κατηγορήσει αξιωματούχους ότι διαπράττουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό το διάστημα είναι υπό κράτηση, περιμένοντας να δικαστεί για κατηγορίες για σχηματισμό ένοπλης ομάδας, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, συνενοχή σε απαγωγές και άλλα αδικήματα.

«Οι συμμετέχοντες στην TrialWatch θα είναι πρόθυμοι να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες θα είναι εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα και ότι ο κ. Ρουσεσαμπαγκίνα θα έχει δίκαιη και διαφανή δίκη» δήλωσαν οι Τζορτζ και Αμάλ μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για Δικαιοσύνη και της πρωτοβουλίας TrialWatch.

 Μέσω της πρωτοβουλίας παρακολουθούνται σε όλο τον κόσμο δίκες που ενέχουν υψηλό κίνδυνο παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ίδρυμα Κλούνεϊ θα αποστείλει ουδέτερο παρατηρητή στη δίκη του Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ