Προσκυνητές από την Κρήτη και το εξωτερικό στην Εθιά για τη Χάρη του Αγίου Ευμενίου - Δείτε βίντεο

Χιλιάδες πιστοί επισκέφτηκαν τον τάφο του Αγίου

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και από το εξωτερικό, βρέθηκε χθες και σήμερα στην Εθιά, στα Αστερούσια Όρη, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη.

Η μικρή κοινότητα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων γέμισε από χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι ανηφόρισαν μέχρι τον Ιερό Ναό και τον τάφο του Αγίου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης. Ανάμεσα στους επισκέπτες βρέθηκαν Έλληνες από τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, ενώ δεν έλειψαν και άνθρωποι που είχαν γνωρίσει προσωπικά τον Άγιο Ευμένιο και μιλούν ακόμη με συγκίνηση για την απλότητα, την αγάπη και τη στήριξη που προσέφερε στους ανθρώπους.

Η προσέλευση των πιστών ήταν συνεχής, με πολλούς να περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του.

Ο Άγιος Ευμένιος αποτελεί μία από τις πιο αγαπητές μορφές της σύγχρονης Ορθοδοξίας στην Κρήτη, με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα όρια του νησιού.

Image
spiti_agapis_ethia_agios_eumenios

Το τζάκι, το εκτυφλωτικό φως και οι μαρτυρίες που προκαλούν δέος

Ξεχωριστή θέση στην Εθιά έχει και το «Σπίτι της Αγάπης». Το πατρικό του Αγίου Ευμενίου το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο εκδηλώσεων αλλά και φιλοξενίας των προσκυνητών που φτάνουν στο χωριό για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου. Ο χώρος γέμισε και σήμερα από κόσμο, ενώ προσφέρθηκε φαγητό στη χάρη του Αγίου Ευμενίου. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται επίσης μνημόσυνα και εκδηλώσεις.

Image
tzaki_agios_evmenios_ethia

Ιδιαίτερη συγκίνηση και δέος προκαλεί και το τζάκι που βρίσκεται στον ξενώνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, ο Άγιος Ευμένιος είδε ένα εκτυφλωτικό φως να ξεπηδά από το τζάκι. Ήταν η στιγμή που ο Κρητικός Άγιος αποκάλυψε στην αδελφή του την απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού.

Ποιος ήταν ο Άγιος Ευμένιος

Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Ηρακλείου και εκοιμήθη το 1999. Υπηρέτησε με ταπείνωση και αγάπη τον άνθρωπο, κυρίως μέσα από τη διακονία του στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Αθήνας. Ξεχώρισε για την απλότητα, τη φιλανθρωπία και τη βαθιά πνευματικότητά του, ενώ ανακηρύχθηκε Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2022.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση