Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη: Αυτό είναι το διαμέρισμα στα Πατήσια που είχε μετατρέψει σε «εργαστήριο» εκρηκτικών

Τον χειμώνα στα Πατήσια και το καλοκαίρι στην Κρήτη ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Σε «εργαστήριο» κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του στα Κάτω Πατήσια ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το απόγευμα του Σαββάτου, ως μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης, Χαμάς.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στην Κρήτη και την Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,
κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων,
αναλυτικός ζυγός ακριβείας εργαστηριακού τύπου και
εργαστηριακός μαγνητικός αναδευτήρας με θερμαινόμενη πλάκα.

Image
Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη: Αυτό είναι το διαμέρισμα στα Πατήσια που είχε μετατρέψει σε «εργαστήριο» εκρηκτικών
Photo Credits: @intime

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε από την Κύπρο. Όπως αποκάλυψε το Cretalive.gr, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εκείνης που σχετίζεται με υπόπτους για τρομοκρατία προέκυψε ένα τηλέφωνο που φέρεται να λειτουργούσε ως στοιχείο-σύνδεσμος και έτσι οδήγησε τις έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών μέχρι την Κρήτη και ειδικότερα στον Άγιο Νικόλαο.

Η όλη επιχείρηση που έγινε και με πληροφόρηση από το εξωτερικό, οργανώθηκε από την Αντιτρομοκρατική με εποπτεύοντα τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και την υπόθεση στην Αθήνα πλέον, θα χειριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν πως απόψε, αναμένεται η μεταγωγή του 37χρονου στην Αθήνα, ενώ εντός της ημέρας σήμερα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα οδηγηθεί και στην εισαγγελία Λασιθίου.

Τον χειμώνα ο 37χρονος δούλευε ως ηλεκτρολόγος στην Αθήνα και έμενε σε διαμέρισμα στα Πατήσια και τα καλοκαίρια έκανε σεζόν ως ηλεκτρολόγος - όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive - στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Κρήτης.

Image
Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη: Αυτό είναι το διαμέρισμα στα Πατήσια που είχε μετατρέψει σε «εργαστήριο» εκρηκτικών
Photo Credits: @ ΙΝΤΙΜΕ
Glomex Video
Glomex Video

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση