Άστατος ο καιρός το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη - Πού θα βρέξει

Ζέστη, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο 4 Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ειδικότερα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στα πελάγη 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά τοπικά έως και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά. Στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

Glomex Video

Την Κυριακή (05/07) στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Στερεά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και το μεσημέρι - απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και το νότιο Ιόνιο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα στην Κρήτη

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα  όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και τοπικά έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Video

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση