«Μαζί σπάμε τη σιωπή»: Εκδήλωση στο Ηράκλειο για την ενδοοικογενειακή βία
Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων και κοινωνίας των πολιτών, καθώς και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από κοινές δράσεις και ανοιχτό διάλογο.
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Μαζί σπάμε τη σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας», διοργανώνεται και στο Ηράκλειο μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2026, στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο Αστόρια (Πλατεία Ελευθερίας και Ιδομενέως, Ηράκλειο).
Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων και κοινωνίας των πολιτών, καθώς και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από κοινές δράσεις και ανοιχτό διάλογο.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κύριου Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα.
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα έχουν μια ξεχωριστή παρουσία οι ηθοποιοί Θοδωρής Αθερίδης και Φιόνα Γεωργιάδη, ενώ στη συνέχεια επαγγελματίες του πεδίου θα μιλήσουν για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, για τα περιστατικά που έχουν χειριστεί και για τη συνεργασία μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς 2026 ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 9 Ιουλίου
- Ρέθυμνο: Δράση στειρώσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς
- Ο Δήμος Αγίου Νικολάου για τα κλαδιά των δέντρων που εμποδίζουν την κυκλοφορία



