Τζον Μπον Τζόβι: Πρώτη συναυλία μετά την επέμβαση στις φωνητικές χορδές
"Είχα τέσσερα χρόνια να ακούσω τη βουή του κοινού" δήλωσε ο τραγουδιστής
Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο Τζον Μπον Τζόβι επέστρεψε στη σκηνή, πραγματοποιώντας την πρώτη του συναυλία μετά την επέμβαση στις φωνητικές του χορδές, αναφέροντας ότι του είχε λείψει «η βουή του κοινού».
Ο 64χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου στο κατάμεστο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της πρώτης από τις εννέα sold out συναυλίες της περιοδείας Forever Tour. Στη σκηνή βρέθηκαν μαζί του τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, Τίκο Τόρες και Ντέιβιντ Μπράιαν, καθώς και οι Χιου ΜακΝτόναλντ, Τζον Σανκς, Φιλ Χ και Έβερετ Μπράντλεϊ. Η μπάντα παρουσίασε ένα πρόγραμμα διάρκειας άνω των δύο ωρών, ερμηνεύοντας συνολικά 21 τραγούδια από τη δισκογραφία της.
Απευθυνόμενος στους περίπου 20.000 θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο, ο Μπον Τζόβι μίλησε για την επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις. «Είχα τέσσερα χρόνια να ακούσω τη βουή του κοινού και δεν ήξερα αν θα θυμόμουν πώς είναι αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «ευγνώμων για όσα πέρασε». Παράλληλα, ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξή του, λέγοντας πως οι θεατές ήταν οι «προσωπικοί καλεσμένοι» του, καθώς βρέθηκαν εκεί για να δείξουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους.
Δείτε βίντεο:
Η συναυλία ξεκίνησε με ένα προηχογραφημένο μήνυμα του συγκροτήματος, ενώ ο Τζον Μπον Τζόβι επέλεξε να κάνει χιούμορ για την περιπέτεια της υγείας του. Ερμηνεύοντας το κλασικό τραγούδι των Beatles «With a Little Help from My Friends», τραγούδησε τον στίχο «τι θα κάνατε αν τραγουδούσα φάλτσα;», κάνοντας με αυτόν τον τρόπο μια αυτοσαρκαστική αναφορά στην επέμβαση στις φωνητικές του χορδές.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ερμήνευσε μεταξύ άλλων τις επιτυχίες «Livin' on a Prayer», «Legendary», «Keep the Faith», «It's My Life», «Wanted Dead or Alive», «Lay Your Hands on Me» και «We Weren't Born to Follow».
Ο Μπον Τζόβι είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς προέκυψε το πρόβλημα στη φωνή του, καθώς, όπως είχε πει: «Αστειευόμουν συχνά λέγοντας ότι το μόνο πράγμα που είχε μπει ποτέ στη μύτη μου ήταν το δάχτυλό μου. Δεν έκανα ποτέ κάτι που να βλάψει τις φωνητικές μου χορδές. Είμαι εκπαιδευμένος τραγουδιστής. Έχω αφιερωθεί στην τέχνη μου».
Όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι μία από τις φωνητικές του χορδές είχε κυριολεκτικά ατροφήσει, η διάγνωση τον ξάφνιασε. Αν και η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, για μεγάλο διάστημα παρέμενε αβέβαιο αν θα μπορούσε να επιστρέψει στις συναυλίες.
Ύστερα από πολυετή αποκατάσταση, ο τραγουδιστής δήλωσε πλέον έχει αποκατασταθεί η υγεία του. «Πήρε περισσότερο χρόνο απ' όσο περίμενα, αλλά έπρεπε να γίνει σωστά. Δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας», ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε και τα μέλη του συγκροτήματός του, επισημαίνοντας ότι στάθηκαν στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας του. Μετά τις εμφανίσεις στο Madison Square Garden, η περιοδεία Forever Tour θα συνεχιστεί έως τις 9 Σεπτεμβρίου.
- Το «ψυχεδελικό κόκκινο» πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου εκτίθεται για πρώτη φορά στο Μπάκιγχαμ
- Με τη Τζένιφερ Λόπεζ φωτογραφήθηκε η Αθηνά Οικονομάκου
- Γιώργος Μαζωνάκης για Δρομοκαΐτειο: «Άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, με προστάτευσε ο κόσμος»




