Αλλαγή εποχής στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου - Αποχωρεί η προϊσταμένη Βάσω Συθιακάκη!
Μετά από 14 χρόνια, η κ. Συθιακάκη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, δεν πρόκειται να συνεχίσει στο «τιμόνι» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.
Σημαντικές αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών στις αρχαιολογικές υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των κρίσεων για τις θέσεις των προϊσταμένων.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το Ηράκλειο, όπου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, η Βασιλική (Βάσω) Συθιακάκη , αφού για αρκετό διάστημα ήταν συνώνυμο των τοπικών Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, δεν αναμένεται να παραμείνει προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Παρά γεγονός πώς οι σχέσεις της με την νυν πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ "πέρασαν από 40 κύματα", δεν ετέθη ποτέ - αυτά τα τελευταία εφτά χρόνια - θέμα αντικατάστασης της. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτό έχει αλλάξει και έχει πια διαρραγεί η σχέση της με την υπουργό Λίνα Μενδώνη, γεγονός που, κατά τις πληροφορίες, συνδέεται με την επικείμενη αλλαγή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.
Οι κρίσεις βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τις επίσημες ανακοινώσεις. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο ποιος ή ποια θα την διαδεχθεί στη θέση της προϊσταμένης αν και ήδη ακούγεται το όνομα ατόμου που παλαιότερα είχε υπηρετήσει στη συγκεκριμένη υπηρεσία ως υπάλληλος.
Αλλαγές και εκκρεμότητες υπάρχουν και στις υπόλοιπες αρχαιολογικές υπηρεσίες του νησιού, με τις θέσεις προϊσταμένων να παραμένουν κενές σε Λασίθι και Ρέθυμνο και να καλύπτονται προσωρινά, είτε με αναπληρωτή όπως συμβαίνει στο Λασίθι, είτε με τον προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χανίων που έχει την ευθύνη του Ρεθύμνου.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες με την ολοκλήρωση των κρίσεων, κλείνει ένας κύκλος κοντά 15 χρόνων για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα υπηρεσιακά πρόσωπα στον χώρο της αρχαιολογίας στο Ηράκλειο.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη
- Ηράκλειο: "Με δάγκωσε 2-3 φορές"- Τι είπε ο 12χρονος για την επίθεση από σκύλο
- Θυελλώδεις άνεμοι έως και 120 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά παραμένει σήμερα η ζέστη στην Κρήτη




