Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο: Δικαιοσύνη με “πραγματική δημοκρατία και ισονομία”, για την πολιτική αλλαγή και την ελπίδα

Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο, ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση από την Ευαγγελία Λιακούλη

Για απονομή δικαιοσύνης με “πραγματική δημοκρατία και ισονομία” εγγυήθηκε η αρμόδια Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, κατά την επίσκεψή της στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το πώς αντιμετωπίζει και αντιλαμβάνεται τον θεσμό.

Ειδική μνεία έκανε στην υπόθεση των υποκλοπών, εγκαλώντας το Μαξίμου: “Έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο, μπροστά στα μάτια μας και ανερυθρίαστα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντιπαρέβαλλε πως πρέπει “να αποκοπεί τελείως η ευθύνη των πολιτικών προσώπων από το κοινοβούλιο και την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία”, μιλώντας για “παραπομπή κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο”.

Κατά τις επαφές του κλιμακίου του Κινήματος, που αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους βουλευτές του νομού Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκο Παρασύρη, αλλά και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρη Μπιάγκη, υπήρξε σειρά συναντήσεων με δικηγόρους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, και συμβολαιογράφους.

Αναλύθηκε το όραμα του κόμματος για τον τομέα, ενώ συζητήθηκαν τα κυριότερα προβλήματα, ανά κλάδο, ιδιαίτερα το κτιριακό που ταλανίζει τους πάντες.

"Γι' αυτό επιλέξαμε την Κρήτη για τα 52α γενέθλιά μας"

Η κα Λιακούλη εξήγησε τους λόγους που επελέγη η Κρήτη για τον εορτασμό των 52ων γενεθλίων του Κινήματος, εξυμνώντας τη “βαριά ιστορία” και το συνολικό παράδειγμα του νησιού, που συνδέει τον άνθρωπο με τη γη, αποτελώντας ένα απτό μοντέλο ανάπτυξης.

“Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει το ΠΑΣΟΚ, εφέτος, από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια!” σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αβελτηρίες και ολιγωρίες στην καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί με την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

"Λύσεις για το Κτηματολόγιο, δικαιοσύνη με ισονομία"


Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα, που έθιξε, ήταν το Κτηματολόγιο το οποίο “κρατά σε ομηρία οικογένειες και επιχειρήσεις”, με την Τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμεύεται ότι η παράταξή της θα προτάξει κοινοβουλευτικά άμεσες λύσεις.

“Εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε δικαιοσύνη, αλλά παράλληλα πρέπει να αποκτήσουμε τα εχέγγυα προκειμένου η απονομή της να γίνεται με τον τρόπο που πρέπει -όταν πρέπει, με ισοτιμία και πραγματική δημοκρατία” ήταν το γενικότερο σχόλιό της.


Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εξήρε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρης Μπιάγκης.

“Είναι ξεχωριστό σε ποιότητα και σε περιεχόμενο. Δίνει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι ρεαλιστικό και οραματικό. Μέσα από αυτό βλέπουμε την Ελλάδα να ξαναγεννιέται. Είναι η ελπίδα που θέλουμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό” ανέφερε.

"Οι χώροι του Δικαστικού Μεγάρου έχουν συρρικνωθεί"

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κατερίνα Κοσμαδάκη στάθηκε στο κομμάτι των υποδομών.

“Ζούμε σε ένα δικαστικό Μέγαρο που δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και πολλά χρόνια. Η χρήση του έχει μειωθεί, η βορειοδυτική του πλευρά έχει εγκαταλειφθεί γιατί είναι σεισμόπληκτη και δεν έχει αποκατασταθεί” περιέγραψε στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: “Οι χώροι του έχουν συρρικνωθεί, τα γραφεία του είναι ελλιπή και οι συνθήκες είναι ελλιπείς όσον αφορά τη χρήση!”.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση