Στην Κρήτη η πρώτη γνωριμία Μουζουράκη – Μαζωνάκη: Το συγκινητικό αντίο από τη σκηνή

Ο Πάνος Μουζουράκης θυμήθηκε την πρώτη φορά που άκουσε τον Γιώργο Μαζωνάκη να τραγουδά στο νησί και τη συνάντησή τους στα καμαρίνια – «Χάσαμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη»

Στην Κρήτη είχε γίνει η πρώτη γνωριμία του Πάνου Μουζουράκη με τον Γιώργο Μαζωνάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Λεμεσό, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Πάνος Μουζουράκης ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου Λεμεσού και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της βραδιάς στον Γιώργο Μαζωνάκη, μιλώντας για τη σχέση τους και τις στιγμές που τους έφεραν κοντά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρώτη φορά που τον είχε παρακολουθήσει να τραγουδά στην Κρήτη. Μετά την εμφάνιση είχε ακολουθήσει η συνάντησή τους στα καμαρίνια, η οποία αποτέλεσε την αρχή μιας σχέσης που εξελίχθηκε σε στενή φιλία και επαγγελματική συνεργασία. Οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν αργότερα μαζί και στο τηλεοπτικό πλατό του «The Voice».

Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε για τη χαρακτηριστική φωνή και τη σκηνική παρουσία του Γιώργου Μαζωνάκη, περιγράφοντάς τον ως έναν άνθρωπο διαφορετικό από τους άλλους.

«Χάσαμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη», είπε από τη σκηνή, χωρίς να κρύψει ότι δυσκολευόταν να διαχειριστεί τη συγκίνησή του.

Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, επιστράτευσε το χιούμορ του, επιχειρώντας να φανταστεί πώς θα σχολίαζε ο ίδιος ο Μαζωνάκης το γεγονός ότι εκείνος συνέχιζε τη συναυλία του.

«Από εκεί πάνω που μας βλέπει θα ήθελε να περάσουμε καλά. Νομίζω ότι, εάν με έκραζε για κάτι, θα ήταν για να σταματήσω να μιλάω και να τραγουδήσω», ανέφερε.

Ο τραγουδιστής απάντησε παράλληλα στις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή δεν αποχαιρέτησε δημόσια τον φίλο του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Όπως εξήγησε, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εκθέτει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τη θλίψη και το πένθος του.

«Μερικές φορές η σιωπή μιλάει πιο πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε μέσα από τη μουσική. Ο Πάνος Μουζουράκης αφιέρωσε αρχικά στον Γιώργο Μαζωνάκη ένα τραγούδι του Robbie Williams και στη συνέχεια ερμήνευσε, σχεδόν βουρκωμένος, ένα κομμάτι που είχε συνδεθεί με τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Ήταν το προσωπικό του αντίο, όχι μέσα από μία διαδικτυακή ανάρτηση, αλλά από τη σκηνή, μπροστά στο κοινό της Λεμεσού.

 
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση