"Ρίζες και ορίζοντες" και "Κρητικό Ραέτι" στην Πτολεμαΐδα
Διήμερο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας
Με επίκεντρο τον πολιτισμό, την παράδοση και τις αξίες που συνδέουν το χθες με το σήμερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας συνεχίζει με χαρά τη νέα σειρά κοινωνικών και πολιτιστικών συναντήσεων.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου συνάντησης, διαλόγου και προβληματισμού γύρω από ζητήματα που αφορούν την παράδοση, την κοινωνία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη δεύτερη Συνάντηση – Προσκεκλημένη Ομιλήτρια είναι η θεολόγος Κα. Ελένη Βασιλείου.
Το Θέμα της ομιλίας της είναι:
«Από τους ήρωες του χθες στα πρότυπα του σήμερα, με την παιδεία ως πυξίδα αξιών»
Μια βαθιά και επίκαιρη συζήτηση για τα πρότυπα της νεολαίας στο πέρασμα του χρόνου και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η παιδεία στη διαμόρφωση του μέλλοντος, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Εορδαίας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, στις 18:30.
"Σας περιμένουμε όλους εκεί για να μοιραστούμε σκέψεις, προβληματισμούς και αξίες που αντέχουν στον χρόνο!" προσκαλούν οι διοργανωτές.
"Και την επόμενη μέρα ακριβώς το μεσημέρι γίνετε η μεγάλη γνωριμία με την κρητική κουζίνα!
Το κρητικό "ΡΑΕΤΙ', πλούσια παραδοσιακή κρητική κουζίνα με άφθονο ποτό και συνοδεία από ζωντανή μουσική που καλύπτει όλη την Ελλάδα!
Η εκδήλωση θα γίνει στο "rose garden" στην Πτολεμαΐδα".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
- ΓΣΕΕ για Pizza Fan: Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τον "λογαριασμό" της φοροδιαφυγής
- Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών για την προσαγωγή της συζύγου του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο»
- Κασσελάκης για Τσίπρα: «Δεν ξέρω αν θα φτάσει στις εκλογές, θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό»




