Το 2023 θα επιστρέψει η τουριστική κανονικότητα

Μακρύ δρόμο για την ολική επαναφορά αναμένουν οι ξενοδόχοι

Στο 2023 υπολογίζουν την πλήρη επιστροφή στην «τουριστική κανονικότητα» του 2019 αναφορικά με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στελέχη της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς και είναι αυτή μια εκτίμηση που συμπίπτει και με τις αναφοράς του World Tourism Organization για επιστροφή στην ομαλότητα της παγκόσμιας αγοράς σε 2,5-4 χρόνια. 

Όπως επισημαίνουν στη «Ν» στελέχη της τουριστικής αγοράς, φέτος, μια «χαμένη» χρονιά, οι εισπράξεις θα κυμανθούν περί τα 3,5 δισ. ευρώ. Όμως την επόμενη χρονιά και με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα έχουμε δραματικά αρνητικές εξελίξεις με τον Cοvid-19, αναμένεται μια άνοδος της ζήτησης για ταξίδια, στα οποία η χώρα μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως μία αγορά που σε γενικές γραμμές διαχειρίσθηκε αποτελεσματικά την πανδημία και πρόσφερε ασφάλεια στου φετινούς επισκέπτες της.

Έτσι αναμένεται ότι η ζήτηση θα κινηθεί έντονα ανοδικά σε σύγκριση με φέτος, με αποτέλεσμα και την άνοδο των εσόδων σχεδόν στο 50% και παραπάνω, ίσως και το 60% των εσόδων του 2019 που ήταν στα επίπεδα των 18,2 δισ. ευρώ. Ο στόχος δηλαδή τίθεται στα 10 δισ. ευρώ περίπου, ενώ για την επόμενη χρονιά, το 2022, αναμένεται να φτάσουμε στο 80% των εσόδων του 2019 ήτοι τα 17 δισ. ευρώ περίπου και το 2023 θα καλύψουμε πλήρως το χαμένο έδαφος της προηγούμενης τριετίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ