Ακρίβεια: Αλαλούμ και γκρίνιες στις πολυκατοικίες για τη θέρμανση

Newsroom
Newsroom

«Ένα 30% των πολυκατοικιών που λειτούργησαν πέρυσι τη θέρμανση, δε θα το κάνουν φέτος».

Φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης καθώς και απλήρωτα κοινόχρηστα έχουν ως αποτέλεσμα οι γενικές συνελεύσεις στις πολυκατοικίες να μετατρέπονται σε ματς για γερά νεύρα.

«Επικρατεί ένα χάος μέσα στην πολυκατοικία, άλλοι θέλουν να ανάψουν το καλοριφέρ άλλοι δε θέλουν, άλλοι θέλουν να πληρώσουν, άλλοι όχι, εμείς δεν έχουμε φυσικό αέριο, μόνο πετρέλαιο. Επικρατεί αναβρασμός μέσα στην πολυκατοικία».

Οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών καλούνται να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στους ενοίκους που ανταποκρίνονται με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους και σε εκείνους που βρίσκονται εκτεθειμένοι στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνελεύσεις, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα, υπάρχουν πάρα πολλά νοικοκυριά που είναι απόλυτα και λένε ότι εμείς δεν πρόκειται να ανάψουμε, οικονομικά δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Από την άλλη υπάρχει κόσμος που έχει μικρά παιδιά, ηλικιωμένους που είναι απαραίτητο. Υπάρχει θέμα».

Μάλιστα, αρκετοί πλέον μετατρέπουν τους λέβητες από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

«Ένα 30% των πολυκατοικιών που λειτούργησαν πέρυσι τη θέρμανση, δε θα το κάνουν φέτος. Παρατηρείται μια αύξηση των μετατροπών των συστημάτων θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο».

Χειμώνας με σβηστά καλοριφέρ

Το κύμα ακρίβειας δοκιμάζει τις αντοχές των νοικοκυριών που πλέον σκέφτονται ακόμη και την αφαίρεση των σωμάτων θέρμανσης για εξοικονόμηση.

«Έχει ξεκινήσει ο σύζυγος και κοιτάει για εναλλακτικούς τρόπους, έστω ξύλα για το τζάκι ή κάτι άλλο. Έχουμε μωρό παιδί στο σπίτι, εννοείται ότι θέλουμε θέρμανση όλο τον χειμώνα, δυστυχώς δε θέλουν το ίδιο όλοι οι ένοικοι».

Ο δύσκολος ενεργειακά χειμώνας είναι σίγουρο ότι φέρνει τους καταναλωτές αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ