Αλ. Τσίπρας: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη του β’ τριμήνου.
«Τα σημερινά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σ’ αυτούς τους θετικούς ρυθμούς, μπορούμε να φτάσουμε το 2017 σε ανάπτυξη κοντά στο 2%» σημείωσε ο κ. Τσίπρα, υποδεχόμενος το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόκειται, έσπευσε να προσθέσει, για ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, τους οποίους «έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».
«Αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε τη ζήτηση» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
naftemporiki.gr
- Συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες
- Στο 0,8% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο του έτους
- Ευρωζώνη: Σε υψηλό έξι ετών η μεταποίηση