Ανακύκλωση και στα θρανία με… δάσκαλο την ΚΑΘΕΡΗΣ ΑΒΕΕ

Newsroom
Newsroom

Η εταιρεία ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ευαισθητοποιημένα παιδιά σήμερα, υπεύθυνοι πολίτες αύριο! Με αυτό το σκεπτικό, η ΚΑΘΕΡΗΣ ΑΒΕΕ υλοποιεί ξεχωριστές δράσεις στα σχολεία με στόχο να μάθουν οι μαθητές από μικρή ηλικία τι σημαίνει ανακύκλωση.

Οι άνθρωποι της εταιρείας πραγματοποιούν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, μπαίνουν για λίγο στη θέση των εκπαιδευτικών και λύνουν όσες απορίες έχουν τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο.

Καθέρης σχολεία

Η υπεύθυνη της δράσης, κ.  Αργυρώ Καθέρη, αναφέρει πως «στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας, στηρίζουμε τα σχολεία που επιθυμούν να παρέχουν στα παιδιά τους αυτό το κάτι παραπάνω και θέλουμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας, δηλαδή, να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να μοιράσουμε την ελπίδα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον».

Καθέρης σχολεία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, γίνεται μία οπτικοακουστική παρουσίαση στους μαθητές και  επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι. Οργανώνεται μία δράση με αλουμινένια κουτιά και κάδους, ζωγραφιές και μοιράζεται στους μαθητές το παραμύθι της εταιρείας με τίτλο «Θέλω και εγώ να μπω στον μαγικό κόσμο της ανακύκλωσης».

Καθέρης σχολεία

Το παραμύθι, με πολύ απλά λόγια εξηγεί τι είναι η ανακύκλωση και πώς τα παιδιά μπορούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να φτιάξουν έναν κόσμο πιο όμορφο. «Έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, έναν κόσμο που υπάρχει αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα. Έναν κόσμο που επικρατεί το πράσινο χρώμα και σε γεμίζει χαρά από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις σε αυτόν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο παραμύθι.

Καθέρης σχολεία

Αν επιθυμείτε να επισκεφτεί η ΚΑΘΕΡΗΣ ΑΒΕΕ το σχολείο σας επικοινωνήστε με email στο info@katheris.gr η στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2810264858.

www.katheris.gr

Καθέρης σχολεία

Καθέρης σχολεία

Καθέρης σχολεία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ