Ανοδικά έκλεισε το α τρίμηνο η Παπουτσάνης

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Για το 2023 η εταιρεία στοχεύει να συνεχίσει την ανάπτυξή της και στους τέσσερεις τομείς που δραστηριοποιείται

Με αύξηση 2,8% έκλεισε στο α' τρίμηνο ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης, με τις επιδόσεις στις κατηγορίες ξενοδοχειακών προϊόντων, παραγωγών για τρίτους και πωλήσεις σαπωνόμαζας να είναι σημαντικά ενισχυμένες. 

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές η αξία για την Παπουτσάνης ανήλθε σε €10 εκατ., έναντι €11,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022, αντιπροσωπεύοντας το 65% του συνολικού κύκλου εργασιών. 

Αναμένει βελτίωση κερδοφορίας στο β τρίμηνο του 2023

Δεδομένου ότι οι ενδείξεις για το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους οδηγούν σε περαιτέρω βελτίωση στις τιμές των υλών και ενέργειας, αλλά και η ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου ύψους €25 εκατ. για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τον εμπλουτισμό του portfolio, αναμένεται βελτίωση της κερδοφορίας για το 2023 σε σχέση με το 2022. 

Προτεραιότητα τα επώνυμα προϊόντα

Για το 2023 η εταιρεία στοχεύει να συνεχίσει την ανάπτυξή της και στους τέσσερεις τομείς που δραστηριοποιείται με τον πυλώνα των επώνυμων προϊόντων της Παπουτσάνης να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και να αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το 2023, μέσω του εμπλουτισμού της γκάμας των προϊόντων, της δυναμικής διαφημιστικής υποστήριξης και της ενίσχυσης της παρουσίας στα καταστήματα, καθώς επίσης και με την είσοδό σε νέες κατηγορίες με κύριο όχημα το Αρκάδι.

Επιπλέον ο τομέας των ξενοδοχειακών προϊόντων αναμένεται να αποτελέσει κύριο άξονα ανάπτυξης για την Παπουτσάνης, καθώς οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι πολύ αισιόδοξες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Ταυτόχρονα χτίζονται δυναμικά οι μακροχρόνιες υπάρχουσες συνεργασίες με στρατηγικούς πελάτες, ενώ έχουν μπει και ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη των εξαγωγών των επώνυμων ξενοδοχειακών προϊόντων σε μία σειρά από νέες αγορές 

Έμφαση και στην παραγωγή για τρίτους

Οι κατηγορίες παραγωγών για τρίτους και ειδικών σαπωνομαζών αναμένεται να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, κυρίως μέσω διεύρυνσης του πελατολογίου αλλά και ανάπτυξης των συνθετικών σαπωνομαζών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ