CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και της Covid -19

Newsroom
Newsroom

Η νέα μελέτη για το CRETAN IAMA παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής.

Γράφει η Ιουλία Καρουζάκη

Το CRETAN IAMA είναι  ένα καινοτόμο φυσικό  ιδιοσκεύασμα το οποίο περιέχει έναν πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά Κρητικά βότανα ,τα οποία δρουν ευεργετικά στα συμπτώματα των ιογενών λοιμώξεων  του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως κρυολόγημα , γρίπη, καθώς και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα της Covid-19.  

Το προϊόν αυτό περιέχει αιθέρια έλαια από δίκταμο (Origanum dictamnus), θυμάρι (Coridothymus capitatus) και φασκόμηλο (Salvia fruticosa), σε συγκεκριμένες αναλογίες που λειτουργούν όχι απλά αθροιστικά, αλλά συνεργικά, αφού η δράση της μιας ουσίας ενισχύει ή/και  συμπληρώνει τη δράση της άλλης, τα οποία περιέχονται μέσα σε extra παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με βιταμίνη D3.

Το CRETAN IAMA είναι Ελληνική Καινοτομία, κατέχοντας Διεθνή πατέντα  (EP 10760745.9) και παγκόσμια αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

Αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων/ ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GALENICA, κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον βοτανικό πλούτο της κρητικής γης, εξελίσσοντας την παραδοσιακή γνώση  σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.  

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές. Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των ιώσεων του αναπνευστικού

Αποδεδειγμένη η δράση του CRETAN IAMA για ταχύτερη  ίαση και αποδρομή των συμπτωμάτων

Οι κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του σκευάσματος στους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού, όπως Η1Ν1, ρινοϊός, γρίπη τύπου Β, επιτυγχάνοντας  γρηγορότερη αποδρομή των συμπτωμάτων με παράλληλη μείωση της φλεγμονής μετά από μέτρηση CRP, μειώνοντας σημαντικά τόσο το χρόνο ίασης όσο και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Η πρώτη κλινική μελέτη του προϊόντος ( Διπλά-Τυφλή Τυχαιοποιημένη μελέτη, Peer Reviewed) διενεργήθηκε πριν την κυκλοφορία του σκευάσματος με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα υποκειμενικά κριτήρια των ασθενών και αντικειμενικά όπως ο δείκτης CRP. H μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό.

Σε άλλη δημοσιευμένη μελέτη, Peer Reviewed, εργαστηριακά πειράματα απέδειξαν το μηχανισμό δράσης των ουσιών του εκχυλίσματος του CRETAN IAMA στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, όπου διαπιστώθηκε η αναστολή της δράσης  μιας ιδιαίτερα κρίσιμης πρωτεΐνης του ιού η οποία συμβάλλει στην μόλυνση των κυττάρων.  

CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των ιώσεων του αναπνευστικού

Εκτός από τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού, το κρητικό  ίαμα έχει ευεργετική δράση στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού καθώς τα συγκεκριμένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε συνέχεια της επιστημονικά τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας του σκευάσματος, πρόσφατα δημοσιευμένη  μελέτη σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, αποδεικνύει και την ασφάλεια του σκευάσματος σε μακροχρόνια χορήγηση, για πρόληψη/προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι προηγούμενες κλινικές μελέτες.

Επιπλέον, μετά την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά,  διενεργήθηκε post-market μελέτη του σκευάσματος σε ασθενείς, που επιβεβαίωσε τη δράση του στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό.

Ανεξάρτητα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του, η προσπάθεια για την διερεύνηση σε βάθος των ιδιοτήτων του συνεχίζεται σε διευρυμένο επιστημονικό πεδίο. Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση των ιών του αναπνευστικού έρχονται στη δημοσιότητα και μάλιστα αποκτούν και επίκαιρο χαρακτήρα. 

Τα στοιχεία αυτά αφορούν σε δύο  νέες δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνώς, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε επίπεδο κλινικής δοκιμής σε ασθενείς που νοσούσαν με ήπια συμπτώματα του ιού Sars-CoV-2

CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των ιώσεων του αναπνευστικού

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  και των δύο μελετών στις οποίες συμμετείχαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, «ο πατενταρισμένος συνδυασμός ουσιών από τα αιθέρια έλαια των τριών κρητικών βοτάνων, σε συγκεκριμένη αναλογία,  όχι μόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, μειώνοντας σημαντικά τόσο την ένταση όσο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων, αλλά όπως τεκμηριώθηκε έχει και προληπτική/προφυλακτική δράση. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού». 

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα αυτή μελέτη, η οποία είναι δημοσιευμένη στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό “Diseases”,  ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ένα σημαντικό συνέδριο για την υγεία, όπου συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από όλες τις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Χώρας, όπως επίσης Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό αιθέριων ελαίων (CApeo) του CRETAN IAMA  συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ότι κάθε νέα μελέτη μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για πρόληψη και θεραπεία ασθενών με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού όπως γρίπη Α/Η1Ν1, γρίπη Β, ρινοϊός και Covid-19.

CRETAN IAMA: Tο πρώτο φυτικό σκεύασμα που κυκλοφορεί Πανευρωπαϊκά, σε εναρμόνιση με τη νέα νομοθεσία του FDA, περί συμπληρωμάτων διατροφής.

Το CRETAN IAMA αποτελεί ίσως το πρώτο φυτικό σκεύασμα που κυκλοφορεί Πανευρωπαϊκά, σε εναρμόνιση με τη νέα νομοθεσία του FDA, περί συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία προβλέπει ότι κάθε νέο σκεύασμα,  θα πρέπει να αποδεικνύει τη δράση του με μελέτες του ίδιου του προϊόντος, και να μην αρκείται στην απλή βιβλιογραφική τεκμηρίωση  των περιεχομένων ουσιών. Αυτό διαφοροποιεί το CRETAN IAMA από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής.

CRETAN IAMA: Η φυσική λύση για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των ιώσεων του αναπνευστικού

Tο Βραβευμένο και Διακεκριμένο Κρητικό, φυσικό σκεύασμα 

Το CRETAN  IAMA βραβεύτηκε στα  SUPPLEMENT AWARDS 2021, από μία υψηλού κύρους επιστημονική επιτροπή ,ως «το καλύτερο συμπλήρωμα για την άμυνα του οργανισμού», λαμβάνοντας το “GOLD” βραβείο. Η επιβράβευση αυτή αφορά στην ποιότητα, στην καινοτομία και στην επιστημονική εγκυρότητα του σκευάσματος, με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιοτική επιλογή των καταναλωτών.  

Αλλά ήδη από τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά είχε διακριθεί στα «Healthcare Business Awards, 2017» με το “Bronze” βραβείο, για το «Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα», το οποίο αναγνωρίζει το πρωτοποριακό και καινοτόμο ερευνητικό έργο, με τόσο σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ