ΔΥΠΑ: Νωρίτερα το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων

Newsroom
Newsroom

Nωρίτερα θα πιστωθεί το επίδομα ανεργίας, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο επικρατέστερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πίστωση των επιδομάτων και βοηθημάτων σε ανέργους αλλά και του δώρου Χριστουγέννων, στις 4 Δεκεμβρίου από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τα επιδόματα θα πληρωθούν διπλά όπως κάθε χρόνο αφού θα γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα θα γίνει προπληρωμή από την 5η Δεκεμβρίου των «δώρων» Χριστουγέννων 2023 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και στους δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων θα πρέπει ο άνεργος να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2023 και μετά.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ