Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Newsroom
Newsroom

Τα τελευταία 14 χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει 1.064 φιάλες αίμα!

Αρκούν μονάχα λίγα λεπτά για να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή…

Ο εθελοντισμός αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλτρουισμού. Στις μέρες μας, που οι τράπεζες αίματος αδειάζουν και οι ανάγκες δύσκολα καλύπτονται, αντιλαμβάνεται κανείς πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι όχι μονάχα μία κίνηση αλληλεγγύης αλλά και μία από τις βασικές λύσεις του προβλήματος.

20η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που θεσμοθέτησαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος. Στόχος είναι αφενός να ειπωθεί ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία όσων τους χρειάζονται και, αφετέρου, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών. Φέτος, μάλιστα, γιορτάζεται η 20η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη και το μήνυμα είναι ανάγκη να φτάσει σε ακόμα περισσότερους αποδέκτες.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας»

Υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών, όπου ο όρος «Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα» έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει ενσωματώσει στη στρατηγική του και κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ζητήματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και, την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον άνθρωπο. (Μάθετε περισσότερα εδώ)

«Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα»

Τα τελευταία 14 χρόνια, η εταιρεία δίνει έμφαση στην εθελοντική αιμοδοσία. Λόγω της υψηλής σημασίας της, αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων προσφοράς για το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Το αίμα, εξάλλου, είναι ένα πραγματικό δώρο αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, πρόκειται, στην ουσία, για την ίδια τη ζωή. 

Χαρακτηριστικό είναι το μότο της εταιρείας: «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα». Πρόκειται για ένα αγαθό που δεν υπάρχει σε αφθονία, ένα αγαθό που δεν πωλείται αλλά χαρίζεται από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο. Ο μοναδικός παραγωγός του είναι ο ανθρώπινος οργανισμός και χρειάζεται να επιδεικνύει κανείς ευαισθησία για να το προσφέρει επαρκώς. 

Για την εταιρεία, το ραντεβού δίνεται σταθερά από το 2010, όταν μπήκε το πρώτο λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Η αρχή έγινε εκείνη τη χρονιά με την  πρώτη εθελοντική αιμοδοσία. Η πρωτοβουλία ανήκε στους ιδιοκτήτες της εταιρείας, κ. κ. Πέτρο Σεπετά και Ελένη Θεοχάρη, οι οποίοι, μάλιστα, είναι και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες. Η πρώτη δράση έγινε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα. Με το παράδειγμά τους έδειξαν τον δρόμο στο προσωπικό της εταιρείας και έτσι δημιουργήθηκε ένας θεσμός που στόχο έχει την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Έτσι, κάθε χρόνο οργανώνονται εσωτερικές εθελοντικές αιμοδοσίες, και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 41 αιμοδοσίες και έχουν συγκεντρωθεί 1.064 φιάλες! Μονάχα τον τελευταίο χρόνο, έγιναν 3 αιμοδοσίες που είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή 69 φιαλών αίμα.

Παράλληλα, η εταιρεία, στηρίζοντας τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας, έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Φέτος, για ακόμα μια χρονιά, η εταιρεία πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μεταδίδει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε Αθήνα, Ιωάννινα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. 

«Το αίμα σώζει ζωές», γεγονός που το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος φροντίζει να υπενθυμίζει τα τελευταία 14 χρόνια. Με δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς, η εταιρεία αποδεικνύει πως θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τηρεί μία στάση ευθύνης απέναντι σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς, αρκούν μονάχα λίγα λεπτά, όπως είπαμε, για να προσφέρουμε σε κάποιον το ύψιστο δώρο: την ίδια τη ζωή!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ