Χαρτονομίσματα: Δες τι μπορείς να κάνεις εάν είναι σκισμένα

Newsroom
Newsroom

Τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στο εξωτερικό

Έχεις σκισμένα ή κατεστραμμένα χαρτονομίσματα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Λύση υπάρχει. Όσοι λοιπόν έχουν φθαρμένα χαρτονομίσματα  μπορούν να τα αντικαταστήσουν σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας στις παρακάτω περιπτώσεις:

  •     όταν προσκομίζεται άνω του 50% του χαρτονομίσματος ή
  •     όταν προσκομίζεται έως και το 50% του χαρτονομίσματος και ο συναλλασσόμενος αποδεικνύει ότι τα υπόλοιπα τμήματα που λείπουν  έχουν καταστραφεί.

Φθαρμένα χαρτονομίσματα: Σε ποια καταστήματα γίνεται η ανταλλαγή; Υπάρχει όριο στην ποσότητα;

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η ανταλλαγή φθαρμένων και ελλιπών τραπεζογραμματίων γίνεται  στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας  (Ελ. Βενιζέλου 21 στην Αθήνα) και στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 4 στην Θεσσαλονίκη) γίνεται καθημερινά από  8 π.μ μέχρι τις 2 μ.μ. και έως 10 τεμάχια ανά αξία. Για μεγαλύτερες ποσότητες φθαρμένων και ελλιπών τραπεζογραμματίων οι ανταλλαγές γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες (για το Κεντρικό Κατάστημα στο τηλ. 210 320 2772).

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ανταλλαγής ελλιπών ήφθαρμένων τραπεζογραμματίων ευρώ από τα Υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων της Τράπεζας Ελλάδος.

 

 

Φωτογραφία από Mabel Amber, who will one day από το Pixabay

Πηγή: enikonomia.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ