Χήτος (Ζαγόρι) - Green Cola: Γιατί προχώρησαν στην σύσταση της Green Beverages

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

O σχεδιασμός της Green Beverages προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού, αλλά και στη χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του Ομίλου

Στην ενδυνάμωση της παρουσίας των brands τους σε αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Αμερική, αλλά και στην απόκτηση μεριδίων από την παγκόσμια αγορά soft drinks στοχεύει η Χήτος (Ζαγόρι) και η Green Cola, συστήνοντας την Green Beverages Group PLC (Green Beverages) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Ακόμα ένα κοινό βήμα

Αυτή δεν είναι η πρώτη σύμπραξη των δύο Ομίλων. Υπενθυμίζεται ότι η Χήτος, έχοντας ως στόχο την διεύρυνση του portfolio της και την ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά, ανέλαβε  από την 1η Ιανουαρίου του 2022 την εμπορία και διακίνηση του συνόλου του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Green Cola Hellas. Επίσης οι επικεφαλής των δύο Ομίλων Γιάννης Χήτος και ο Γιώργος Βενιέρης ανέπτυξαν και το επιχειρηματικό project "Τhe Craft Spirits Co", το οποίο στοχεύει στην αγορά των cocktails.

Ενίσχυση εξαγωγών σε υπάρχουσες και νέες αγορές

Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη στην αγορά το νέο κοινό βήμα, που στόχο έχει την αξιοποίηση του διευρυμένου portfolio μη αλκοολούχων ποτών, με την ισχυροποίηση της παρουσίας των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, όπου ήδη, δραστηριοποιούνται (Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή), αλλά και την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές, κεφαλαιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, απόρροια της τάσης που θέλει τους καταναλωτές να στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε φυσικά και υγιεινά προϊόντα. 

Κοινές επενδύσεις

O σχεδιασμός της Green Beverages προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού, αλλά και στη χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του Ομίλου. Ο σχεδιασμός αυτός συμπεριλαμβάνει και την πρόθεση εισαγωγής της Green Beverages σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού, όπως είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Οι αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος 

Το development της εταιρείας θα ξεκινήσει από την ενίσχυση των ήδη, υπαρχόντων αγορών, με την Αμερική να αποτελεί αγορά υψηλού ενδιαφέροντος για την νέα εταιρεία. Όσον αφορά σε νέες γεωγραφικές αγορές, η στόχευση είναι σε Ασία, Αυστραλία, Λατινική και Νότια Αμερική.

Επέκταση σε νέες κατηγορίες εμφιαλωμένων για το Ζαγόρι

Όραμα της Green Beverages Group PLC (Green Beverages)  αποτελεί η ανάδειξή της ως η πλέον καινοτόμος επιχείρηση στον κόσμο στον τομέα των υγιεινών (better for you) μη αλκοολούχων ποτών, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και ακολουθώντας τη διεθνή τάση στροφής των καταναλωτών σε πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής, για αναψυκτικά και ροφήματα με υπέροχη γεύση, αλλά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών. 

Παράλληλα, επιδίωξη των δύο Ομίλων είναι η επέκταση της επιχείρησης και σε άλλες καινοτόμες κατηγορίες εμφιαλωμένων νερών, όπως είναι η σειρά Superfruits Water του Ζαγόρι.

Παραγωγή νέων προϊόντων υπό τα brands Ζαγόρι & Green Cola

Όπως πληροφορούμαστε, η παραγωγή των νέων προϊόντων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με τα υφιστάμενα brands Ζαγόρι και Green Cola και θα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα, θα γίνεται στις ξεχωριστές εγκαταστάσεις της Χήτος και της Green Cola στην Ελλάδα, όπου ο σχεδιασμός των δύο Ομίλων προβλέπει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την ενίσχυση της παραγωγής.

Ωστόσο σε σχέση με τον χρόνο διάθεσης, δεν υπάρχει ακόμη, κάτι ανακοινώσιμο.

Επιπλέον, διευκρινίζεται, ότι στην Ελλάδα, Χήτος και Green Cola Hellas συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους ως αυτόνομες νομικές οντότητες. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω επενδυτικού προγράμματος, που βρίσκεται ήδη, σε εξέλιξη, ενώ και οι έδρες των δύο εταιρειών θα παραμείνουν στην Ελλάδα. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ