HORECA EMPOWERED: Ένα τριήμερο γεμάτο γνώσεις για περισσότερους από 550 επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού στην Κρήτη!

Newsroom
Newsroom

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προετοιμάζει το νησί για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Στο Ηράκλειο ταξίδεψε το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το No1 δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, με σκοπό να ενδυναμώσει τον κλάδο του τουρισμού με νέες δεξιότητες και να προετοιμάσει το νησί για την επερχόμενη τουριστική σεζόν. 

Από τις 29 έως 31 Μαρτίου, περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στις πιο περιζήτητες δεξιότητες που ζητά ο κλάδος, με στόχο να προετοιμαστούν για την τουριστική περίοδο που μόλις ξεκινάει. Καταξιωμένοι ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και οι Coffee experts και οι Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν εκεί για να εκπαιδεύσουν, να καθοδηγήσουν και να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες.

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στην Κρήτη, έναν κορυφαίο εγχώριο και διεθνή τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πολύ σημαντική βάση για εμάς. Στο Ηράκλειο βρίσκεται ένα από τα 4 εργοστάσια μας, απασχολούμε περισσότερους από 110 εργαζόμενους και συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 10.000 πελάτες. Μέσα σε τρεις μέρες, περισσότεροι από 550 επαγγελματίες του κλάδου, είχαν την ευκαιρία εξελίξουν τις γνώσεις τους, για να δημιουργήσουν με την σειρά τους ένα συναρπαστικό μέλλον για τον τουρισμό, την Κρήτη και τη χώρα μας».
 

Πλούσιο περιεχόμενο από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου

3e horeca

Περισσότεροι απο 550 επαγγελματίες του τουρισμού συμμετείχαν ενεργά στις εκπαιδεύσεις


Καταξιωμένοι Coffee Experts, Premium Spirits Ambassadors, Bar Managers και στελέχη του κλάδου πραγματοποίησαν ειδικά σχεδιασμένα trainings και masterclasses, πρακτικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και ομιλίες για τους επαγγελματίες της Κρήτης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε: τεχνικές barista, mixability & bartending, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτηση πελατών, διαμόρφωση μενού και διαχείριση κόστους, γαστρονομικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, αναβαθμισμένες πωλήσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων για ηγεσία & στρατηγική επίτευξη στόχων, συμβουλές για τη βιώσιμη λειτουργία μιας επιχείρησης κ.α. 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις inspirational ομιλίες που πραγματοποίησαν ο Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents, ο Γιώργος Δενδράκης, Corporate Bar Manager Hersonissos Group Hotels και ο Βασίλης Λεωνίδου, Olive Oil Chef.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές ήταν όλοι οι Coffee Experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Εψιλον: Στάθης Κορέμτας, & Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Ambassador Greece, Άλεξ Δοντάς, Brown Forman Portfolio Ambassador, Βασίλης Κοτζαμπασόπουλος, & Κυριάκος Κουτρουμπής, Campari Academy Ambassadors, Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Schweppes.

Ανοιχτή Συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την εξέλιξη του κλάδου HoReCa 

Το πρόγραμμα έκλεισε στις 31 Μαρτίου με την ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα: Οι προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Μαργαρίτα Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, η Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director, kariera.gr και η Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director Workathlon, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η Μαριάννα Σκυλακάκη, CEO, αθηΝΕΑ. Η συζήτηση εστίασε στις νέες τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό  και τον κλάδο HoReCa, τις ευκαιρίες εξέλιξης που προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου, τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ενίσχυσή του κλάδου και την ανάγκη για σταθερή ενίσχυσή τους. Επιπλέον αναδείχθηκαν ευκαιρίες για συνεργίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και συζητήθηκε ο ρόλος που έχουν να παίξουν οι επιχειρήσεις σε αυτό.

3e horeca
Panel Discussion: Από αριστερά Μ.Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, Μ.Αναργύρου Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Μ Πατσαούρα, Managing Director,kariera.gr


Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πως το πρόγραμμα HoReCa Empowered είναι πολύ εποικοδομητικό για τους νέους που το παρακολούθησαν. Θα τους βοηθήσει πάρα πολύ να μπούνε αύριο το πρωί στην αγορά, έτσι ώστε να βοηθήσουν, με τη σειρά τους, τον καινούργιο τουρίστα, τον τουρισμό που η Κρήτη το έχει τόσο ανάγκη. 

Η κ. Πατσαούρα ανέφερε πως «ο κλάδος του τουρισμού είναι οι άνθρωποί του, γι΄αυτό και η επένδυση σε εκείνους είναι για εμάς μονόδρομος. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η kariera έφεραν το HoReCa Empowered στο Ηράκλειο της Κρήτης για τρείς ημέρες εκπαίδευσης, ενδυνάμωσης και δικτύωσης. Έχουμε δεσμευτεί όλα αυτά τα χρόνια να επενδύουμε στους ανθρώπους και στους επαγγελματίες του χώρου ενισχύοντας τις δεξιότητές τους και έτσι ενισχύοντας και τη δυναμική του κλάδου στην ελληνική αγορά.»

Η κ. Σαντίκου σημείωσε πως «ενώνουμε τις δυνάμεις μας η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η kariera.gr και η workathlon για το πρόγραμμα του HoReCa Empowered, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρώτο λιθαράκι στο οποίο θα μπορούν να βασιστούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες για την ανάπτυξη όλων στον χώρο του τουρισμού.»

Μια μοναδική εμπειρία για περισσότερους από 550 συμμετέχοντες

Η Ελένη, bartender σε ξενοδοχειακή μονάδα, τόνισε πως «Το HoReCa Empowered είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επαγγελματία του χώρου. Απέκτησα πολλά εργαλεία για τα μελλοντικά μου σχέδια, γνώρισα πολλούς επαγγελματίες, έμαθα καινούργια πράγματα, εξελίχθηκα και ελπίζω να παρακολουθήσω το επόμενο για να μάθω πολλά παραπάνω».

Η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια τουριστικών επαγγελμάτων τόνισε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενείται στην Κρήτη το HoReCa Empowered, το οποίο μου έδωσε πολλά εφόδια για την μελλοντική μου καριέρα. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ασχολείται με τον κλάδο, να παρακολουθήσει το πρόγραμμα γιατί θα λάβει εφόδια που θα χρησιμοποιήσει μελλοντικά στην ζωή του.»

3e horeca
Γευστική δοκιμή σε cocktails


Ο Λάζαρος, ξενοδοχοϋπάλληλος από τα Χανιά, ανέφερε ότι «Παρακολούθησα την δράση του HoReCa Empowered, η οποία σίγουρα θα με βοηθήσει να εξελιχθώ επαγγελματικά και προσωπικά. Μέσα σε τρεις ημέρες έμαθα αρκετά  πράγματα.  Το συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς σίγουρα θα βοηθήσει τον καθένα που συμμετέχει να μάθει νέες δεξιότητες και να αναπτύξει τις ικανότητές του

Το HoReCa Empowered υλοποιείται με στρατηγικούς συνεργάτες το Kariera.gr, και τη Workathlon, και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα αλλά και σε επιχειρηματίες που θέλουν να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Πληροφορίες για το Empowered μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Περισσότερα για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

3e horeca

Από αριστερά_Στάθης Κορέμτας & Σάββας Πετρούτσος, Coffee Expert Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

 

 

3e horecaΒασίλης Κοτζαμπασόπουλος, Campari Academy Ambassador

3e horecaΣτάθης Κορέμτας, Coffee Expert Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

 

 Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents.
Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents.




 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ