Το Hydra, πλοίο της χρονιάς -Το πρώτο στο κόσμο με καύσιμο υγρό υδρογόνο

Το πλοίο, είναι το πρώτο στο κόσμο που οι μηχανές του λειτουργούν με καύσιμο το υγρό υδρογόνο, και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021

Ως το πλοίο της χρονιάς βραβεύτηκε από το νορβηγικό Skipsrevyen το μικρό επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Hydra. Το πλοίο, είναι το πρώτο στο κόσμο που οι μηχανές του λειτουργούν με καύσιμο το υγρό υδρογόνο, και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021.  

Το πλοίο της εταιρείας Norled, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 300 επιβάτες και 80 αυτοκίνητα, διαθέτει δεξαμενή όγκου 80 cbm για την αποθήκευση του υδρογόνου. Σύμφωνα με τους κριτές το Hydra είναι κάτι περισσότερο από ένα πλοίο μηδενικών ρύπων. Το πλοίο, κλάσης DNV, πληρεί όλους τους κανόνες ασφάλειας   που σχετίζονται με τη χρήση και αποθήκευση υδρογόνου, ενώ απλοποιεί τη κίνηση των επιβατών μέσα στο πλοίο, καθιστώντας το κατάστρωμα του αυτοκινήτου και το σαλόνι καθισμάτων μια περιοχή χωρίς εμπόδια, όπου κάποιος μπορεί ομαλά να περπατήσει από και προς το μέρος.

«Το εξελιγμένο της σύστημα πρόωσης επιτρέπει στις μπαταρίες να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται από υγρό υδρογόνο. Ως πλεονάζον χαρακτηριστικό, το πλοίο μπορεί επίσης να πλεύσει με κινητήρα ντίζελ", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία το πλοίο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 95% σε σχέση με τα συμβατικά πλοία. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ