Η Megaplast ξεκινά την νέα μονάδα στην Θήβα

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Η Megaplast θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας, ιδρύθηκε το 1995 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έτοιμη να ξεκινήσει είναι η νέα μονάδα της Megaplast στην Θήβα, εργοστάσιο που βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 72.000 τ.μ. στη θέση Μισοβούνι.

Τι αφορά η επένδυση

Η επένδυση της Megaplast περιλαμβάνει την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων γραμμών παραγωγής καθώς και την προμήθεια νέου εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού €13,8 εκατ., υπάχθηκε στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, λαμβάνοντας ενίσχυση €4,832 εκατ.

Η Megaplast κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας, ιδρύθηκε το 1995 στο Ηράκλειο Κρήτης. Προμηθεύει τις διεθνείς αγορές με μια πλήρη σειρά καινοτόμων υλικών συσκευασίας και θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας. 

Μεταξύ του 2001 και του 2016 απέκτησε θυγατρικές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία. Μέσω της παρουσίας σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και ενός ευρέως δικτύου διανομέων σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία & Μέση Ανατολή, το 95% της παραγωγής της διατίθεται στο εξωτερικό.

Εκσυγχρονίζει την μονάδα της Κρήτης

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επένδυση περιλαμβάνεται σε ένα συνολικό τριετές επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους €23 εκατ, το οποίο αφορά και τον συνεχή εκσυγχρονισμό της κύριας βιομηχανικής μονάδας στην Κρήτη.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς μπήκε στον Αναπτυξιακό επένδυση της εταιρείας η οποία αφορούσε σε επέκταση δυναμικότητας (Silage film – AirOFilm) υφιστάμενης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής καινοτόμων μεμβρανών συσκευασίας - Κατασκευή σάκων και τσαντών (συμπεριλαμβάνονται και τα χωνιά), από πολυμερή του αιθυλένιου - στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, συνολικού κόστους €7,09 εκατ. Η ενίσχυση ανήλθε σε €2,481 εκατ.

Επενδύσεις €40 εκατ. μέχρι το 2023

Υπολογίζεται ότι έως το 2026 η Megaplast θα επενδύσει επιπλέον €40 εκατ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της, Χάρη Καββαδία, οι επενδύσεις στη νέα βιομηχανική μονάδα της Θήβας και στο εργοστάσιο της Κρήτης, καθώς επίσης σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της έδρας και νέο κέντρο R&D στην Αθήνα, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ