Κατατίθεται η τροπολογία για τη διατήρηση του υπερμειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά

Κατατίθεται η τροπολογία για τη διατήρηση του υπερμειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά
Newsroom
Newsroom

Ο μειωμένος ΦΠΑ θα διατηρηθεί εως το τέλος του έτους και για τα ιατρικά είδη που είναι αναγκαία για τις αιμοκαθάρσεις, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος

Την διατήρηση του υπερμειωμένου ΦΠΑ 6% σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά για όλο το 2022 προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα κατατεθεί τροπολογία για «την παράταση ισχύος εως 31.12.2022 του υπερμειωμένου ΦΠΑ 6% σε μια σειρά αγαθών υγείας όπως μάσκες προστασίας, γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα απολύμανσης, αντισηπτικά μαντιλάκια κ.α.», ενώ σημείωσε ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα διατηρηθεί εως το τέλος του έτους και για τα ιατρικά είδη που είναι αναγκαία για τις αιμοκαθάρσεις.

Για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στις μάσκες είχε μιλήσει νωρίτερα και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες μέχρι το τέλος του χρόνου» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα αντισηπτικά, τις μάσκες και τα γάντια.
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ