Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης
Την αισιοδοξία της ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της οικονομικής ανάκαμψης, παρά τα αυστηρά lockdowns και τις ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.
"Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι το έτος της ανάκαμψης αλλά σε δύο φάσεις και η πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο ότι διακατέχεται από πολύ υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας", ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Η βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να περάσουμε την γέφυρα προς την οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ. "Αν και το ταξίδι ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο, δεν θα πρέπει να εκτροχιαστεί", πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε εξάλλου ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το τελευταίο τρίμηνο του 2020, κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο "και στο πρώτο τρίμηνο του 2021".
- Άνοιξε η myBusinessSupport για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή
- Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο5: Οι ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές
- Παράταση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί