Μέχρι τον Ιούνιο η καταγραφή των αδειούχων πωλητών στις λαϊκές αγορές

Newsroom
Newsroom

Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

Ξεκινάει τον Μάρτιο η καταχώρηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» των αδειούχων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Στο σύστημα θα καταχωρούνται οι υφιστάμενοι αδειούχοι πωλητές, δηλαδή όσοι απέκτησαν άδεια πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4849/2021, δηλαδή πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Η πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (ΟΠΣΑΑ) παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr, με προσωπικούς κωδικούς ΤAXIS.

Επισημαίνεται πως η καταχώριση των αδειών στο σύστημα θα διενεργηθεί ανά μορφή άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ομοίως και για τις λαϊκές αγορές, σε καθορισμένα χρονικά στάδια.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών θα καταχωρίσουν τις άδειές τους στο σύστημα από τις 15 Μαρτίου έως τις Ιουνίου.

«Μετά το πέρας των προθεσμιών και των τυχουσών παρατάσεων δεν θα είναι δυνατή η καταχώριση στο σύστημα αδειών από κανένα», επισημαίνει η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ