Μειωμένες οι αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα από τη Γερμανία το 4μηνο Μαρτίου – Ιουνίου

Newsroom
Newsroom

Ανομοιόμορφη και βραδύτερη η ανάκαμψη στη γερμανική αγορά

Μειωμένες κατά 10% είναι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα από τη Γερμανία, το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2022, όταν στην πραγματικότητα ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019.

Αυτό αποκαλύπτει ο πάροχος ταξιδιωτικών πληροφοριών Mabrian, ο οποίος αναλύει τη ζήτηση για μεσογειακούς προορισμούς, με βάση τον αριθμό των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γερμανία προς μεσογειακούς προορισμούς στις 28 Φεβρουαρίου, για το τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου.

Μικρότερη, ωστόσο, είναι η πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, η οποία διαμορφώνεται περίπου στο 2,8%. Στην Ελλάδα, λοιπόν, οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις κατά τη διάρκεια των εξεταζόμενων τεσσάρων μηνών ανέρχονται σε 1,53 εκατομμύρια.

αεροπορικές θέσεις ελλάδα γερμανία τουρισμός

 

Η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι οι μόνες χώρες που έχουν αυξήσει την αεροπορική τους χωρητικότητα από τη Γερμανία για τη συγκεκριμένη περίοδο, σε σύγκριση με τις ίδιες περιόδους του 2022 και του 2019, με την αύξηση στην Τουρκία να διαμορφώνεται σχεδόν στο 20%, σε σύγκριση με το 2019.

Παρ’ όλα αυτά, η Ισπανία εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους Γερμανούς με περισσότερες από 5 εκατομμύρια προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την περίοδο, σχεδόν ακριβώς το ίδιο ποσοστό με αυτό του 2022, αλλά εξακολουθεί να είναι σχεδόν 13% κάτω από τα στοιχεία του 2019.

Ενώ η Ιταλία και η Γαλλία έχουν βελτιώσει την αεροπορική συνδεσιμότητα σε σύγκριση με το 2022, εξακολουθούν να απέχουν αρκετά από τα στοιχεία του 2019, αφού στην πραγματικότητα έχουν ανακάμψει μόνο στο 75% του προ-πανδημικού έτους.

Ο Carlos Cendra, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mabrian, σχολιάζει: “Ενώ κανείς δεν θα περίμενε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω στο 2019 και να είναι απολύτως όλα ίδια, σε ορισμένες αγορές σε όλο τον κόσμο βλέπουμε μια επαναφορά σε γενικές γραμμές στις ίδιες τάσεις. Αλλά στην περίπτωση της Γερμανίας αυτό δεν συμβαίνει καθόλου: η ανάκαμψη είναι άνιση και πιο αργή. Αυτό ίσως επηρεάζεται από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το χάος των αεροπορικών ταξιδιών το καλοκαίρι του 2022 και άλλους παράγοντες. Όχι μόνο υπάρχουν λιγότερα ταξίδια, αλλά οι προορισμοί ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες και ορισμένοι ξεπερνούν άλλους στους πίνακες κατάταξης”.

Πηγή: money-tourism.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ