Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση

Newsroom
Newsroom

Οι τιμές του αργού κινήθηκαν ανοδικά μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία

Ελαφρώς πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του αργού την Τρίτη, ολοκληρώνοντας μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, καθώς τα συμβόλαια δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη που έγραψαν μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει τη ροή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba προς την Κεντρική Ευρώπη.

Οι τιμές του αργού κινήθηκαν ανοδικά μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου, καθώς απορρίφθηκε η πληρωμή της Transneft για τα δικαιώματα διαμετακόμισης μηνός Αυγούστου μέσω της Ουκρανίας, λόγω της έναρξης ισχύος του έβδομου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.

Ωστόσο, το αργό περιόρισε τα κέρδη του στη συνέχεια, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση που θα έχει άμεση επίπτωση και στη ζήτηση του καυσίμου. Οι ανησυχίες αυτές άλλωστε οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό αργό σε χαμηλό έξι μηνών και το Brent στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κι αυτό γιατί τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξημένες εισαγωγές αργού από την Κίνα και την Ινδία ενδεχομένως να έχουν οδηγήσει σε κορύφωση της ζήτησης, εγείροντας φόβους για μείωση το επόμενο διάστημα.

Ανησυχίες που ενίσχυει και το ενδεχόμενο συμφωνίας του Ιράν με το κείμενο που παρουσίασε εχθές η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που εφόσον υλοποιηθεί θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο στον ιρανικό πετρέλαιο προς τις διεθνείς αγορές, αυξάνοντας την προσφορά την ώρα που αναμένεται επιβράδυνση της ζήτησης. 

Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε την Τρίτη κατά 26 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 90,50 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent έχασε 34 σεντς ή 0,4% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 96,31 δολάρια το βαρέλι

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ