Μπαίνει στο Ηράκλειο η "Αρχοντάκης" με νέο υποκατάστημα

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Διψήφια άνοδος σε πωλήσεις και κερδοφορία για την εταιρεία το 2022

Ικανοποιημένος από την πορεία του 2022 είναι ο επικεφαλής της εταιρείας καφέ Μάνθος Αρχοντάκης, καθώς, όπως αναφέρει στο Cretalive.gr η προηγούμενη χρήση έκλεισε σημειώνοντας διψήφια ανάπτυξη σε τζίρο και κερδοφορία.

Η στρατηγική του 2023

Η εταιρεία εστιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην Κρήτη και έτσι σχεδιάζει μέσα στο Φεβρουάριο να δημιουργήσει ένα νέο υποκατάστημα χονδρικής με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της Κρήτης.

«Στο Ηράκλειο το υποκατάστημα θα έχει και ποιοτικό έλεγχο αλλά θα παρέχει και υπηρεσίες service», ανέφερε ο κ. Αρχοντάκης.

Παράλληλα θα επιδιώξει καλύτερη διείσδυση στα νησιά τόσο στον τομέα της λιανικής όσο και της χονδρικής, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην ανάπτυξη της παρουσίας της εταιρείας στο εξωτερικό.

Εξάγει σε 12 χώρες – Μπήκε στην Αμερική το 2022

Συγκεκριμένα η Αρχοντάκης εξάγει σε περίπου 12 χώρες εκ των οποίων στις 4 είναι με επώνυμα προϊόντα και στις 8 έχει παρουσία με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Το 2022 μπήκε στην Αμερική και με τις δύο κατηγορίες και στόχος για το νέο έτος είναι η περαιτέρω επέκταση σε ακόμα τρείς χώρες αλλά και να ενισχυθεί το δίκτυο πωλήσεων της Αμερικής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αρχοντάκης αυτό το πλάνο θα ενισχυθεί και με συμμετοχή σε περισσότερες εκθέσεις του εξωτερικού.

Νέα προϊόντα στην HoReCa

Εντός συνόρων η κρητική εταιρεία αναμένεται να δώσει το παρόν στην επερχόμενη έκθεση HoReCa που θα διεξαχθεί 10-13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και στην οποία η Αρχοντάκης θα παρουσιάσει μια νέα προϊοντική κατηγορία, κάψουλες τύπου Nespresso.

Η νέα σειρά, που θα περιέχει για την ώρα τέσσερις κωδικούς, θα διατεθεί αρχικά σε τοπικές αλυσίδες της Κρήτης με στόχο να μπει και σε πανελλαδικό δίκτυο.

Μπήκε και στην σοκολάτα

Πέραν του καφέ η Αρχοντάκης έχει μπει και στην κατηγορία της σοκολάτας, έχοντας λανσάρει ένα νέο spread σοκολάτας (τύπου Nutella), που για την ώρα κυκλοφορεί σε επαγγελματικές συσκευασίες 1kg και 12kg και ετοιμάζεται και συσκευασία 400γρ για το retail.

Νέο επενδυτικό €8 εκατ.

Επενδυτικά η Αρχοντάκης θα επιδιώξει εντός του 2023 να υλοποιήσει ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους €8 εκατ., που αφορά επέκταση των εγκαταστάσεων και των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει στα Χανιά αλλά και αυτοματοποίηση γραμμών παραγωγής.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι τα δύο χρόνια αν και η διοίκησης της εταιρείας θα επιδιώξει να ολοκληρωθεί νωρίτερα.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ