Νέο μεγάλο deal στην Κρήτη από την Blackstone
Η Blackstone είναι ένα από τα ισχυρότερα αμερικανικά funds, του οποίου το ενεργητικό φτάνει στα 545 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε ένα ακόμη μεγάλο deal, στον ελληνικό Τουρισμό, προχώρησε η Blackstone, του οποίου η «ουρά», είναι πολύ μεγάλη και «δένει» το μεγάλο επενδυτικό fund, του οποίου το ενεργητικό φτάνει στα 545 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Ελλάδα και τα ελληνικά ξενοδοχεία.
Όπως αναφέρει το money-tourism.gr, η Blackstone προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με μεγάλη ελληνική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, η οποία σταδιακά θα αναλάβει την διαχείριση των ξενοδοχείων, που έχει το fund στην Ελλάδα. Πρώτο βήμα στην συνεργασία αυτή, αποτελεί η εξαγορά μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου στην Κρήτη, adults only, 150 δωματίων, από την ελληνική ξενοδοχειακή εταιρία, σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς προορισμούς του νησιού, το οποίο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η ελληνική εταιρία, η οποία βρίσκεται σε έντονη αναπτυξιακή φάση, με συνεχείς επεκτάσεις.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες η Blackstone Real Estate Partners Europe, προχώρησε στην εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων του Louis Group, στην Ελλάδα, αντί τιμήματος 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value).
Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται δύο στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess) και συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επέκτεινε το δίκτυό της και στην Ελλάδα.
- Διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
- Ανακάμπτει η τουρκική λίρα: Αγώνας δρόμου για στήριξη του νομίσματος
- Χρ. Σταϊκούρας στο Spiegel: Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων