Ο Όμιλος Καράτζη σπάει το μονοπώλιο των jet στις Κυκλάδες

Ο Όμιλος Καράτζη σπάει το μονοπώλιο των jet στις Κυκλάδες
Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Ο Όμιλος Καράτζη επεκτείνει την παρουσία του στον τουρισμό, μπαίνοντας στην ναυτιλία, συστήνοντας την Panellenic Lines.

Με προσεκτικό σχεδιασμό ο Όμιλος Καράτζη ενισχύει την παρουσία του στο τουριστικό τοπίο της Κρήτης, καθώς μπαίνει στην ναυτιλία συστήνοντας την Panellenic Lines σε συνεργασία με την Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη.

Γιατί μπαίνει στη ναυτιλία

“Διαπιστώσαμε ότι η ζήτηση για την Σαντορίνη από επισκέπτες που έρχονταν στο Ηράκλειο είναι πολύ μεγάλη, φτάνοντας μέχρι και τους 250.000 τουρίστες πριν την πανδημία και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα και να ενδυναμώσουμε την γραμμή Ηράκλειο - Σαντορίνη με μια νέα εταιρεία και ένα νέο πλοίο”, αναφέρει στο Cretalive ο Δημήτρης Χαριτίδης, Επικεφαλής της Time4 Vacation.

Δημήτρης Χαριτίδης
κ. Δημήτρης Χαριτίδης

 “Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βάλουμε ακόμα μια εταιρεία στις γραμμές των Κυκλάδων και έτσι να μην υπάρχει μονοπώλιο από άλλες εταιρείες”, τονίζει ο κ.Χαριτίδης.

  Στα €5 εκατ η αγορά του πλοίου

Η εταιρεία προχώρησε μέσα Μαΐου στην εξαγορά αγορά του πλοίου Monohull High Speed χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων, από την ισπανική Trans Mediterranean έναντι €5 εκατ, και στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Μέχρι σήμερα βρίσκεται στον Πειραιά όπου περνά τους τελευταίους ελέγχους και υπόκειται σε εργασίες συντήρησης και όταν αυτοί ολοκληρωθούν θα κατέβει στο Ηράκλειο, από όπου και θα ξεκινήσει ημερήσιες κρουαζιέρες στην γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη.

Ακόμα €1 εκατ για εργασίες συντήρησης και βελτιώσεις

Μάλιστα έχει επενδυθεί ακόμα €1 εκατ για εργασίες συντήρησης, ελέγχου αλλά και βελτιώσεις, προκειμένου να πληροί τα standards της νέας εταιρείας.

  Συμμετοχή και του ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Ο κ. Χαριτίνης συμπληρώνει ότι επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, φέτος το πλοίο, που ονομάστηκε Santa Irini (Σαντορίνη) θα εκτελεί δρομολόγια ημερήσιας κρουαζιέρας, ενώ του χρόνου, όπου θα έχει παρθεί και η σχετική άδεια θα επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα.

Φέτος θα ναυλωθεί από την εταιρεία  CTRS – Cretan Transportation Services, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων του νησιού είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τα δρομολόγια του πλοίου.

  Πότε ξεκινούν οι κρουαζιέρες

Σκοπός, όπως μας είπε είναι το πλοίο να μπει λειτουργία εντός Ιουλίου, κάνοντας έξι ημερήσιες κρουαζιέρες την εβδομάδα μέχρι τέλος της τουριστικής σεζόν τον Οκτώβριο.

“Θέλουμε να πάρουμε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και να προχωρήσουμε με τα δρομολόγια. Ελπίζουμε να τα ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται”, μας λέει χαρακτηριστικά.

 

Δείτε επίσης

Το deal της χρονιάς: Το ΚΤΕΛ αγόρασε πλοίο!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ