Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια μαστίζουν τα νοικοκυριά – 8 στους 10 εκτιμά ότι υπάρχει αισχροκέρδεια

Newsroom
Newsroom

Πολύ κακή ή κακή κρίνουν πάνω από 6 στους 10 την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας - Οι τρεις αρνητικές λέξεις που κυριαρχούν στα συναισθήματα των ερωτηθέντων

Τον πληθωρισμό και την ακρίβεια (62,4%), την υγεία/περίθαλψη (43,1%) και την ανεργία (29,2%) εκτιμούν ως τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, όπως αποτυπώνεται στις τάσεις της MRB για τον Ιούλιο, όπου καταγράφονται ευρήματα για την πολιτική και την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Στη συνέχεια των τριών αυτών, ως σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στην έρευνα η οικονομική ανάπτυξη (20,3%) και η παιδεία/εκπαίδευση (18,1%).

ακρίβεια πληθωρισμός

Ακολούθως, στην ερώτηση ποιες λέξεις εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας, η λέξη «φόβος» με ποσοστό 51 % εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «οργή» με 49,6 % και η «παραίτηση/απογοήτευση» με 39,5 %.

ακρίβεια πληθωρισμός

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 65 % απαντά «πολύ άσχημα – αρκετά άσχημα», ενώ το 10,8 % αποκρίνεται «πολύ καλά – αρκετά καλά».

ακρίβεια πληθωρισμός

«Πολύ κακή η οικονομική κατάσταση της χώρας»

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 64,7 % απαντά «πολύ κακή – κακή» και το 9,7 % εκτιμά «πολύ καλή-καλή». Μέτρια θεωρεί ότι είναι το 25,5%.

ακρίβεια πληθωρισμός

Το 80,6% των πολιτών εκτιμά επίσης ότι «έχουμε ξεπεράσει το επίπεδο της ακρίβειας και έχουμε πλέον σοβαρά φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας», ενώ το 16,8% πιστεύει ότι «υπάρχει ακρίβεια αλλά δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας».

ακρίβεια πληθωρισμός

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα των πολιτών το 67,7 % απαντάει «ανταποκρίνομαι με μεγάλη δυσκολία/μόλις που καταφέρνω να ανταποκριθώ στις βασικές προσωπικές/οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις», ενώ το 18,8% αναφέρει ότι «δεν έχω πρόβλημα να ανταποκριθώ στις προσωπικές/οικογενειακές μου οικονομικές υποχρεώσεις».

ακρίβεια πληθωρισμός

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ