ΟΠΕΚ+: 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως θα κόψουν οι Σαουδάραβες

Newsroom
Newsroom

Παράταση των περικοπών της παραγωγής ως το 2024

Ο ΟΠΕΚ+ κατέληξε σε συμφωνία για την παράταση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου έως το 2024, δήλωσε εκπρόσωπος, χωρίς όμως να είναι ακόμη γνωστό το μέγεθος των μειώσεων. Η Σαουδική Αραβία θα προβεί σε πρόσθετη εθελοντική μείωση στο πλαίσιο της συμφωνίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, θα προβεί σε πρόσθετη εθελοντική μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήψε ο ΟΠΕΚ+ μετά από ώρες παζαριών.

Η συμφωνία ήρθε μετά από μια διαμάχη της τελευταίας στιγμής με τα αφρικανικά μέλη σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των περικοπών τους, η οποία καθυστέρησε τη συνεδρίαση κατά αρκετές ώρες. Η διαφωνία προκάλεσε έναν καταιγισμό παράλληλων συναντήσεων, καθώς οι υπουργοί παζάρευαν τις λεπτομέρειες.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έθεσαν ένα πάγιο αίτημα για αλλαγή στον τρόπο μέτρησης των περικοπών παραγωγής τους, αλλά το κέρδος των ΗΑΕ θα έβγαινε εις βάρος των αφρικανικών χωρών.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του εξετάζουν νέες περικοπές στην παραγωγή μόλις δύο μήνες μετά την απόφαση μιας αιφνιδιαστικής περικοπής. Η τιμή του αργού αυξήθηκε για λίγο μετά την ανακοίνωση του Απριλίου, αλλά έκτοτε τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι φόβοι για ύφεση έχουν επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες υποχώρησαν κατά 11% τον Μάιο


Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ