Σε αυτό το project επενδύει στην Ελλάδα ο Μιχάλης Μπούσης

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Πρώτος στόχος η Ελλάδα – Ακολουθεί το εξωτερικό

Στην νέα εποχή της εστίασης επενδύει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης. Όπως μαθαίνουμε ο Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας που έχει στην κατοχή του 16 καταστήματα super market της Cermak Fresh Market σε Ιλινόις, Ουισκόνσιν και Μιλγουόκι, είναι μεταξύ των επενδυτών της startup StiQ. 

«Εγώ και η οικογένεια μου πιστέψαμε από την αρχή στην τεράστια προοπτική της εταιρίας, επενδύσαμε στους ανθρώπους της και θα είμαστε πλάι τους ώστε να στηρίξουμε τα επόμενα βήματα τους», αναφέρει ο κ. Μπούσης.

H StiQ

Πρόκειται για την πρώτη start up εταιρία που φέρνει σε μεγάλη κλίμακα με χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ΑI, το μοντέλο των cloud kitchens στην Ελλάδα. Με βάση το μοντέλο αυτό παρασκευάζονται περισσότερα από 20 brands φαγητού, σε ειδικά διαμορφωμένους πολυχώρους, στοχευμένα εξ ολοκλήρου στο delivery. Τα brands φαγητού της STIQ, διανέμονται ήδη από πέντε στρατηγικά τοποθετημένους εστιατορικούς πολυχώρους στην Αττική.

Πρώτος στόχος η Ελλάδα – Ακολουθεί το εξωτερικό

Προτεραιότητες της StiQ είναι το γρήγορο και αποτελεσματικό delivery φαγητού χωρίς συμβιβασμούς στον αριθμό επιλογών ή την ποιότητα, η κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των καταναλωτών και η μεγιστοποίηση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Πρώτος στόχος της StiQ είναι η επέκταση σε ολόκληρη την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια η επιτυχημένη επέκταση στο εξωτερικό.

Άνω των €50 εκατ. η αποτίμηση

Η StiQ ιδρύθηκε το 2022, με συνολικές επενδύσεις άνω των €10 εκατ από διεθνή funds και family offices. Έχει δημιουργήσει πάνω από 200 θέσεις εργασίας, ενώ η αποτίμηση της εταιρίας πλέον ξεπερνά τα €50 εκατ. 

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της StiQ είναι ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από έμπειρα στελέχη όπως οι:

  • Νίκος Θεοδωρόπουλος (Vice President & Founder)
  • Στέλιος Γρηγοριάδης (Chief of Product)
  • Ελεάννα Παπαδημητρίου (Chief of Marketing)
  • Θάνος Τερζίδης (Chief of Growth)
  • Μαρίνη Φιλιπποπούλου (Chief of Accounting) κ.ά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ