Στα… τάρταρα η τουριστική ζήτηση στο Ηνωμενο Βασίλειο

Newsroom
Newsroom

“Χτυπάει καμπανάκι” η ακρίβεια

Ο τουρισμός υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης από οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματικό κλάδο στο Ην. Βασίλειο, τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης UK Sector Tracker της Lloyds Bank.

Ο αριθμός των τομέων που ανέφεραν πτώση της ζήτησης αυξήθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα σε 11, από τους 14 που αναλύονται στην έκθεση, αντανακλώντας τις αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις που δέχεται η βρετανική κοινωνία και επιχειρείν.

Όμως, ο τουρισμός και η αναψυχή κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις, με βαθμολογία 38 ,τον Αύγουστο, όταν κάθε ένδειξη κάτω του 50 υποδηλώνει συρρίκνωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές περιόρισαν τις προαιρετικές δαπάνες.

Ο Lloyds Bank UK Sector Tracker βασίζεται σε υποδείκτες που συντάσσονται από τις απαντήσεις περισσότερων των 1.500 εταιριών.

Οι μόνοι τομείς που κατέγραψαν αύξηση της ζήτησης τον περασμένο μήνα ήταν η τεχνολογία, τα μεταλλεία και τα ορυχεία.

Σε δηλώσεις του ο Jeavon Lolay, επικεφαλής οικονομικών και ανάλυσης της αγοράς στην Lloyds Bank, στον τομέα της εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής, είπε: “Ο μηχανισμός ανίχνευσής μας δείχνει ότι η επιβράδυνση της δραστηριότητας εξαπλώθηκε σε περισσότερους τομείς της βρετανικής οικονομίας τον Αύγουστο. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 11 τομείς που είδαν την παραγωγή να μειώνεται τον περασμένο μήνα είδαν επίσης τη ζήτηση να παραπαίει”.

“Ενώ το κυβερνητικό πακέτο στήριξης της ενέργειας αποτελεί μια κρίσιμη παρέμβαση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό θα αντιστρέψει τη συνολική τάση της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις θα δώσουν μεγάλη προσοχή στα σχέδια του νέου υπουργού Οικονομικών για έκτακτη στήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης των τιμών της ενέργειας και στις πολιτικές του για την τόνωση της ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο κ. Lolay.

Ο υπουργός Οικονομικών, Kwasi Kwarteng, πρόκειται να παρουσιάσει έναν “μίνι προϋπολογισμό” την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Scott Barton, διευθύνων σύμβουλος της Lloyds Bank για την εταιρική και θεσμική τραπεζική, συμπλήρωσε: “Το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει εξαιρετικά υψηλό και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια σημαντική περίοδο αβεβαιότητας”.

Η έρευνα της Lloyds Bank UK Sector Tracker του Ιουλίου έδειξε ότι ο τουρισμός και η αναψυχή κατέγραψαν τις υψηλότερες πιέσεις στο περιθώριο κέρδους -χάσμα μεταξύ των τιμών εισροών και των τιμών εκροών- από όλους τους τομείς, με τις μεταφορές να υφίστανται τις δεύτερες υψηλότερες πιέσεις.

Πηγή: money-tourism.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ