Αδιαφορία για τους θεατές του Κηποθεάτρου!

Newsroom
Newsroom

Άξιζε, γιατί έχεις τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι, μόνο που οι «αρμόδιοι-υπεύθυνοι» είναι… αλλού! Δεν θα κουραστώ να μιλώ  για τα αυτονόητα…

Αγαπητό Cretalive,

Θεατρική παράσταση, συναυλία, εκδήλωση στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης; Δεν έχει σημασία! Το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Αδιαφορία και ανευθυνότητα, απαξίωση του  πολίτη από τη δημοτική αρχή.

Θα ασχοληθώ μόνο με μια διάσταση του θέματος. Δεν θα ασχοληθώ με τη χρόνια υποβάθμιση του χώρου, των υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού… δεν θα ασχοληθώ με τα έσοδα του Δήμου από τις εκδηλώσεις, το κυλικείο κ.τ.λ. 
 Φθάνοντας λοιπόν στο κηποθέατρο, έχεις δύο επιλογές πρόσβασης. Νότια, από  τα σκαλιά, απουσιάζει εντελώς οποιαδήποτε διευκόλυνση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης, ο φωτισμός είναι υποτυπώδης, τα βοηθητικά κάγκελα.. ας μην το σχολιάσω!  Ανατολικά, από το δρόμο (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου είτε από την Πύλη Ιησού) φθάνεις και ενώ  υπάρχει σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης, αυτοκίνητα εμποδίζουν την πρόσβαση στον χώρο. Δεν υπάρχει μέριμνα για θέσεις στάθμευσης οχημάτων για εξυπηρέτηση συμπολιτών μας με αναπηρίες, κινητικά ή άλλα προβλήματα. Αφού ξεπεράσεις την αγένεια των οδηγών που κορνάρουν μέχρι εσύ να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου να κατέβει από το αυτοκίνητο και να ανέβει στο πεζοδρόμιο ασφαλής, πρέπει να αρχίσεις τις βόλτες(δημοτικοί χώροι στάθμευσης… στα σχέδια!) μέχρι να βρεις κάποιο σημείο χωρίς τενεκέδες, παγούρια με νερό ή μπετόν, καρέκλες  κτλ(σύμβολα και σημάδια «ιδιοκτησίας» του χώρου στάθμευσης μπροστά από το σπίτι), για να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου, αν σε αφήσει τελικά ο μαινόμενος «ιδιοκτήτης» του χώρου στάθμευσης! 
Επιστρέφεις λοιπόν στον άνθρωπό σου και εδώ ξεκινά μια μακρά πορεία, ανηφορική προς την είσοδο του κηποθέατρου χωρίς επαρκή φωτισμό και οποιοδήποτε βοήθημα. Μπαίνεις κάθιδρος στο χώρο της εκδήλωσης και αρχίζει μια δύσκολη κατηφορική πορεία προς τη θέση σου με ανισοϋψή και διαφορετικών διαστάσεων σκαλοπάτια, χωρίς κάποια ράβδο στήριξης, γεμάτα χαλίκια, σκόνες και ξερόχορτα. Επικλινής διάβαση για πρόσβαση πεζή ή με αμαξίδιο, πουθενά! Σφίγγεις λοιπόν τα δόντια, κρατάς σφικτά τον άνθρωπο σου να μη σου πέσει από τα χέρια και παραπατάς στην κάθοδο προς τη θέση σου. Οι ταξιθέτες προσφέρονται να αυτοσχεδιάσουν(προς τιμή τους) για να βοηθήσουν. Κοιτάς το ρολόι. Μια ώρα για να διασχίσεις το Γολγοθά από το δρόμο ως τη θέση σου. Εννοείται ότι δεν μπορείς να πας τουαλέτα. Εννοείται, ότι πρέπει (μετά την εκδήλωση) να αδειάσει ο χώρος για να μπορέσεις να πάρεις την αντίστροφη πορεία του μαρτυρίου μέχρι το αυτοκίνητο… Άξιζε; Ναι! Άξιζε, γιατί έχεις τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι, μόνο που οι «αρμόδιοι-υπεύθυνοι» είναι… αλλού! Δεν θα κουραστώ να μιλώ  για τα αυτονόητα…
 

Ευχαριστώ,

Μ. Χ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ