Το αλμυρίκι στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Newsroom
Newsroom

Ανησυχία για άλλο ένα δέντρο

Αγαπητό Cretalive,

είμαι κάτοικος της Λ.Δημοκρατίας στο Ηράκλειο πλησίον γνωστού ξενοδοχείου. Εκεί υπάρχει ένα αλμυρίκι το οποίο εκτός του ότι μας γεμίζει τα σπίτια και τα μπαλκόνια με βρωμιά και δε μπορούμε να αφήσουμε παράθυρο ανοιχτό, κάτω από τον κορμό είναι σάπιο και εχει παρει κλίση όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Επίσης έχει φουντώσει για άλλη μια χρονιά με αποτέλεσμα να πρέπει να σκύψεις για να περάσεις από δίπλα του. Ένας ευγενέστατος κύριος - ιδιοκτητης του καταστήματος εκεί όπου βρίσκεται το δέντρο, το κλάδευε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να περιορίζει το χάος και να περνάει ο κόσμος, όπως μου είπε, γιατί όσες φορές έκανε αίτημα στο δήμο να το κλαδέψουν, δε γινόταν ποτέ. Επίσης, μετά από συζήτηση μαζί του, μου ανέφερε ότι είχε κάνει γραπτό αίτημα στο δήμο να το βγάλουν - πριν πέσει σε κανένα κεφάλι - και να βάλει ο δήμος ένα άλλο δέντρο, και ο ίδιος να δεσμευτεί να το προσέχει, να το ποτίζει κλπ. Η απάντηση του δήμου ξέρουμε ποια ήταν.

Είναι δυνατόν να υπάρχει αλμυρίκι μέσα στην πόλ, σε κεντρικότατο σημείο; Ποια η χρησιμότητα του; Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Αν πέσει την ώρα που πηγαίνουν παιδιά στο σχολείο;

Ενας κάτοικος της γειτονιάς

Β.Α.

Λεωφόρος Δημοκρατίας

Λεωφόρος Δημοκρατίας

Λεωφόρος Δημοκρατίας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ