Ένας Αρχανιώτης στην ιστορική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Ένας Αρχανιώτης στην ιστορική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Η Προεδρική Φρουρά σκόρπισε ρίγη συγκίνησης

Υπερηφάνεια και Τιμή
Προεδρική Φρουρά, Εύζωνες, Τσολιάδες. Με αυτές τις ονομασίες τους συναντάς στην Ελλάδα. Όλες τους δίνουν το στίγμα και το ρόλο τους.
Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς ξεκινά πριν από 153 χρόνια, το 1868. Δημιουργήθηκε ως μάχιμο και ταυτόχρονα ως τελετουργικό τμήμα, με την ονομασία «Άγημα».
Πήρε διάφορες ονομασίες ξεκινώντας ως «Ανακτορική Φρουρά» - είχαμε Ανώτατο Άρχοντα τον Βασιλιά και φτάσαμε το 1974, στην Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που πήρε τη σημερινή της ονομασία Προεδρική Φρουρά.
Αμετάβλητη στο διάβα των χρόνων παρέμενε και παραμένει η αποστολή της, όλο το εικοσιτετράωρο, να είναι τιμητική φρουρά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος παράλληλα με το Προεδρικό Μέγαρο στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Στις πρόσφατες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που φέτος ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές και λαμπρές λόγω της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η Προεδρική Φρουρά σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος και σε όλους του Φιλέλληνες.
Χειροκροτήθηκε για την άρτια εκπαίδευσή τους και για τη συνολική παρουσία της στην απόδοση τιμών και στην παρέλαση.

Οι Εύζωνες προέρχονται από τα παιδιά που κάθε φορά παρουσιάζονται να υπηρετήσουν την Πατρίδα μας, ως οπλίτες του Πεζικού.
Ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια νιώσαμε για ένα δικό μας παιδί που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ως μέλος της Προεδρικής Φρουράς.
Τον Άγγελο Μανωλάκη.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και μεγάλωσε στις Αρχάνες, τόπο καταγωγής της μητέρας του Άννας Τουλουπάκη με καταγωγή του πατέρα του, Σωτήρη Μανωλάκη, από τον Πόρο Τροιζηνίας.
Τον καμαρώσαμε και τον χειροκροτήσαμε όλοι μας, συγγενείς και φίλοι, από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δεν ήταν εφικτό να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εκδηλώσεις.
Ήταν μέλος του Αγήματος, που ήταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για την απόδοση τιμών και την κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων.
Άγγελε, είμαστε όλοι υπερήφανοι για σένα!!!
Όπως υπερήφανος είσαι και εσύ που υπηρετείς την Πατρίδα μας!
Αποτελεί μεγάλη τιμή η παρουσία σου στην Προεδρική Φρουρά.
Σε καμαρώνουμε!


Εμμανουήλ Μπετεινάκης
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ