"Γιατί θα πρέπει οι διευθυντές να καλύπτουν την ανεπάρκεια της πολιτείας;"

"Γιατί θα πρέπει οι διευθυντές να καλύπτουν την ανεπάρκεια της πολιτείας;"

Το τεστ δεν γίνεται στον δρόμο και μάλιστα υπό βροχή που προβλέπεται για αύριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο διευθυντής του ΓΕΛ Ασημίου

Αγαπητό Cretalive,

Οι Δ/ντες Εκπαίδευσης καλούν τους ταλαίπωρους Δ/ντες Σχολείων κατόπιν εντολής του Γ.Γ. του υπουργείου Α.Κοπτσή να παρατυπήσουμε. Να έρθουν μαθητές ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ στο σχολείο για να παραλάβουν τεστ από το απόθεμα του σχολείου αν υπάρχει .

Και αν οι μαθητές αυτοί είναι ΘΕΤΙΚΟΙ? Θα έχουν μπει ήδη στο σχολικό λεωφορείο και δεν ξαναγυρίζουν στο χωριό τους ή θα έχουν μπει στο σχολείο και θα έχουν πλησιάσει συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς (βέβαια για τους εκπαιδευτικούς ποιος νοιάζεται!!!).

Το τεστ γίνεται υπό την επίβλεψη και την ευθύνη των γονέων στο σπίτι.

Δεν είμαστε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στο τέλος μπορεί να βρούμε και τον μπελά μας από κάποιο περίεργο γονέα για οποιοδήποτε λόγο. Εμένα γονέας μου έχει πει «να μην μπλέξω το παιδί του σε καμία ιατρική πράξη».

Ο κύριος Κοπτσής λέει ότι μπορούμε και από το σχολείο να δηλώσουμε στο edupass το τεστ που θα κάνει στον δρόμο ο μαθητής, αλλά δεν γνωρίζει ότι χρειάζονται κωδικοί taxisnet του γονέα και αυτά είναι προσωπικά δεδομένα…..και φαντάζεστε πλήθος μαθητών στο γραφείο για να μπούμε στην πλατφόρμα?

Το τεστ δεν γίνεται στον δρόμο και μάλιστα υπό βροχή που προβλέπεται για αύριο.

Ακόμα γονείς δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο αν δεν είναι δηλωμένοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο EDUPASS άρα θα  πρέπει να έχουν κάνει και αυτοί τεστ αλλά που θα το βρουν

Αναφέρθηκε ακόμα ότι Σχολ.Επιτροπές θα διαθέσουν στα σχολεία τεστ αλλά μέχρι και τώρα δεν γνωρίζουν τίποτα

Παράτυπο είναι ακόμα να καλούν τους Δ/ντες να πάνε από τις 07:00 στα σχολεία είμαστε ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος. Εγώ είμαι στην επαρχία και έχω και μια ώρα δρόμο.

Αλαλούμ, τεστ, πρωτόκολλα, πλατφόρμες, τηλέφωνα σε γονείς, κρούσματα, ιχνηλατήσεις, ποιος είναι εμβολιασμένος πόσες φορές με ποιο εμβόλιο και από πότε, ποιος θεωρείται εμβολιασμένος, ελέγχους σε σχολικές κάρτες, διαχείριση των κενών γιατί σίγουρα θα έχουμε απόντες ΘΕΤΙΚΟΥΣ καθηγητές, και να στέλνουμε μαθητές και καθηγητές να πληρώνουν επιπλέον τεστ και πρέπει να κάνουμε και μάθημα (με τι μυαλό) και να διευθύνουμε και το σχολείο με τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα καθημερινά προβλήματα ιδιαίτερα μετά από διακοπές

Η λύση θα ήταν αναστολή λειτουργίας των σχολείων για τουλάχιστον 2 μέρες, αλλά πως θα πούν τα κανάλια ότι «όλα πήγαν καλά!!!!»

Γιατί θα πρέπει οι Δ/ντες να καλύπτουν την ανεπάρκεια της πολιτείας?

Εγώ έχω 138 μαθητές και 16 καθηγητές πραγματικά δεν θέλω να σκέφτομαι τα σχολεία με 500 ή 600 μαθητές και 50 ή 60 καθηγητές.

Και κάτι άσχετο, με τα κενά στα σχολεία ακούει κανείς τίποτα?

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία 

Σαπιος Παναγιώτης, Διευθυντής ΓΕΛ Ασημίου  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ