Γιορτή στο Καπετανάκειο!

Newsroom
Newsroom

Αγέρωχο, στέρεο, δυνατό, αντέχει στις δοκιμασίες και τώρα ανακαινισμένο, ακόμα πιο επιβλητικό κι αγαπημένο.

Παρασκευή πρωί, 27-5-’22. Καταληκτήρια εκδήλωση, σχολικού έτους 2021-2022, για τους μαθητές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο των γυμνασιακών σπουδών τους. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

 Καπετανάκειο! Το ιστορικότερο σχολείο του Ηρακλείου, σημείο αναφοράς πάμπολλων Ηρακλειωτών. Αγέρωχο, στέρεο, δυνατό, αντέχει στις δοκιμασίες και τώρα ανακαινισμένο, ακόμα πιο επιβλητικό κι αγαπημένο.

Την Παρασκευή οι μελωδίες πλημμύρισαν τον χώρο, ξεχύθηκαν στις αυλές, στις αίθουσες, στις πέριξ γειτονιές. Τι νεανικός παλμός, τι ολόψυχη συμμετοχή όλων των παιδιών του Γυμνασίου, με προεξάρχουσα, φυσικά, τη χορωδία! Μια μαθητική χορωδία σωστή, πειθαρχημένη, σε πλήρη συγχρονισμό με τη μαθητική ορχήστρα, απέδωσαν όμορφα κομμάτια σπουδαίων συνθετών. Πανάξια η μουσικός κ. Μαρία Πιταροκοίλη, σοβαρή υπεύθυνη, μπορεί να φέρει σε πέρας με επιτυχία κάθε έργο που αντιστοιχεί στην ειδικότητά της. 

Τα συναισθήματα περίσσεψαν, έγιναν δάκρυα και κύλησαν από τα νεανικά μάτια και είναι κάτι τέτοιες στιγμές που λιώνει ο πάγος και τα μικρά μας μαθητούδια, με την καρδιά βλέπουν πιο καθαρά ότι αυτό το σχολείο ήταν το δεύτερο σπίτι τους, ότι οι καθηγητές τους τους αγαπούσαν σαν παιδιά τους, ότι πάσχισαν να τους προσφέρουν πολύτιμα εφόδια για το πνεύμα και την ψυχή τους. Και μάλιστα σε συνθήκες αντίξοες της τελευταίας τριετίας. Και ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα στις απαιτήσεις ενός νέου τρόπου διδασκαλίας στον οποίο δεν ήταν συνηθισμένοι.

Μπράβο λοιπόν  σε όλους, τον Διευθυντή, τους καθηγητές και προπάντων στα παιδιά που δείχνουν την ωριμότητά τους, όταν αναλαμβάνουν υπεύθυνα να διεκπεραιώσουν κάτι που τους ανατίθεται. Μπράβο σε όλα τα παιδιά  που συμμετείχαν ολόψυχα, χαίρονταν και αυθόρμητα εκδήλωναν την αγάπη και τη συγκίνηση τους. Συγχαρητήρια και στον Σύλλογο Γονέων που συνεργάζεται άψογα με το σχολείο.  

Εύχομαι να συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο η πολιτιστική παράδοση του Καπετανάκειου.

 

Ελευθερία Αγαπάκη, συνταξιούχος καθηγήτρια


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ