Κορωνοϊού ... παράνοια

Κορωνοϊού ... παράνοια

Αγαπητό Cretalive,

Είναι πραγματικά απίστευτη η παράνοια που παρατηρείται τελευταία. Όλο και περισσότεροι γονείς που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, όλο και περισσότεροι αρνητές της πανδημίας εμφανίζονται από το πουθενά. Είναι απορίας άξιο, πως μπορεί να σκέφτεται ένας τέτοιος άνθρωπος.

Η επιστήμη έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πλέον, που η δυνατότητα της να μας προφυλάσσει από μια πανδημία, αφήνει πρόσφορο έδαφος σε εν δυνάμει συνωμοσιολόγους να αμφισβητούν ακόμα και την αποδεδειγμένη ύπαρξη του κορωνοϊού, επειδή δεν έχουμε δει τον θάνατο και την θλίψη που μπορεί να προκαλέσει μια πανδημία με τα μάτια μας.

Για ορισμένους, η ύπαρξη του κορωνοϊού θα επιβεβαιωθεί, όταν κάποιο κοντινό τους πρόσωπο νοσήσει, ίσως χρειαστεί νοσηλεία και ίσως φτάσει κοντά στον θάνατο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα αρνηθούν να φορέσουν μάσκα επειδή «σιγά τώρα, για 300 ηλικιωμένους που πέθαναν θα φοράω εγώ μάσκα;», αλλά όταν-και εύχομαι πραγματικά να μην έρθει αυτή η στιγμή- νοσήσει κάποιος δικός τους άνθρωπος και χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ, θα τους φταίει το κράτος εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Είναι οι ίδιοι, που θα κάνουν την ζωή των εργαζομένων ακόμα πιο δύσκολη, επειδή απαιτούν με ζήλο να εισέλθουν στα καταστήματα χωρίς μάσκα, επειδή είναι δικαίωμα τους. Λοιπόν όχι, δεν είσαι δικαίωμα σου να βάζεις σε κίνδυνο την υγεία των άλλων, είσαι απλά επικίνδυνος.

Προσπαθούν όλοι εκείνοι απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μια καλοστημένη πλεκτάνη που είναι πρόθυμοι να βάλουν σε κίνδυνο την ζωή τους, αλλά και των κοντινών τους ατόμων, ακόμα και των παιδιών τους!

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε τελευταία σε διάφορες δημοσιεύσεις στο Facebook. Είναι πεπεισμένοι πως κρύβεται κάποιο ανώτερο συμφέρον πίσω από την πανδημία. Όποιος μιλάει τη φωνή της λογικής, είναι αυτόματα λαδωμένος. 

Έχω μια ερώτηση γι’αυτούς. Ποιος αλήθεια μπορεί να κερδίσει από την δυστυχία και την οικονομική αβεβαιότητα; Επιχειρήσεις κλείνουν, ο τζίρος μειώνεται, ο κόσμος κλείνεται σπίτι και δεν είναι οικονομικά ενεργός, κράτη ολόκληρα γονατίζουν και μπαίνουν σε νέες περιπέτειες κρίσης. Από αυτή τη συνεχή καμπύλη, δεν κερδίζει κανείς. Απλά αυτό θέλετε να πιστέψετε γιατί τρέμετε να αντιμετωπίσετε την αλήθεια. Τρέμετε να προσαρμόσετε την καθημερινότητα σας σε δεδομένα πανδημίας. Η άνεση σας πάνω από όλα.

Είναι δικαίωμα σου και θα είναι πάντα να αμφισβητείς, αλλά μην αναλώνεσαι σε τυφλή άρνηση. Πριν αποφασίσεις πως το βιντεάκι αμφιβόλου αξιοπιστίας στο Facebook που λέει ότι ο κορωνοϊός είναι απάτη, αποτελεί κάποια αυθεντία, ερεύνησε το. Μην το καταπιείς αμάσητο, έλεγξε τα δεδομένα που σου δίνει, αναζήτησε ποιος το ανέβασε.

Η πλειοψηφία της ιατρικής κοινότητας που σου λέει ότι η μάσκα είναι ασφαλής, δεν είναι ούτε λαδωμένη, ούτε θέλει να σου βάλει φίμωτρο -τι μπορεί να κερδίσει άραγε;- είναι απλά επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους να σε προστατεύουν. Μην πάρεις ως δεδομένα τα λόγια ενός μεμονωμένου τρελοεπιστήμονα-και κυρίως- μην πιστεύεις ο,τι διαβάζεις στο Facebook. Το Ίντερνετ πλέον είναι χαοτικό, ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι του κατέβει στο κεφάλι.

Ο,τι διαβάζεις, πρώτα φίλτραρε το πριν το κάνεις κοινοποίηση. Η αλήθεια είναι πως δε θα ξεσκεπάσεις καμία παγκόσμια συνωμοσία που θέλει να σου βάλει μάσκα και να σε κάνει να ζεις μέσα στην φτώχεια, είσαι απλά αρνητής της πραγματικότητας και επικίνδυνος.

Άνοιξε τα μάτια σου και βάλε την κριτική σου να δουλέψει, δεν είσαι η αφυπνισμένη μειοψηφία, είσαι ο τρελός του χωριού. Η τυφλή άρνηση και ο σκοταδισμός που προβάλεις, πάντα έβαζαν την ανθρωπότητα σε δύσκολα μονοπάτια, είναι καιρός να μάθουμε από τα λάθη μας, να τα πάμε επιτέλους καλύτερα. Το χρωστάτε στην γενιά μου, το χρωστάμε στην επόμενη γενιά και το χρωστάμε στην ανθρωπότητα. Πάντα να αμφισβητείς, ποτέ μην τυφλώνεσαι.

Β.Γ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ