"Μια ξεχωριστή χρονιά, μια μοναδική δασκάλα"…

"Μια ξεχωριστή χρονιά, μια μοναδική δασκάλα"…

Το "ευχαριστώ" μιας μητέρας


  Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το πρωτάκι μας, δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο διαφορετική, τόσο δύσκολη και περιπετειώδης. Μια χρονιά με πολλούς περιορισμούς, λόγω πανδημίας, με χρήση μάσκας, με παντελή έλλειψη δράσεων και σχολικών εκδηλώσεων, περιορισμένη κοινωνικοποίηση, μια χρονιά με αποστάσεις, από τη δασκάλα, από τους συμμαθητές. 

   Κι όμως, το σχολείο τελείωσε και παρά το σύντομο <<ταξιδάκι>> της διά ζώσης διδασκαλίας, παρά τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες μας, η δασκάλα με υπομονή, ευρηματικότητα, παιχνίδι και πάνω απ΄ όλα αγάπη, κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο της. 

   Οφείλω να πω δυο λόγια σε αυτήν την υπέροχη Δασκάλα, της Πρώτης και της Δευτέρας δημοτικού σχολείου Σταυρακίων, που είχαμε την τύχη να διδάξει τα παιδιά μας. Μία άξια εκπαιδευτικός, με μία αποτελεσματικότατη μέθοδο διδασκαλίας, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα, έμαθε τα πρωτάκια μας να γράφουν και να διαβάζουν, παρόλο που τα μαθήματα ήταν διαδικτυακά και είχαν μπει ελάχιστα στην τάξη. Το γνωστό σε όλους μας <<άνοιξε-κλείσε>>, δεν την εμπόδισε να δουλέψει από το σπίτι, ετοιμάζοντας στα <<παιδιά της>>, όπως τα αποκαλεί, εργασίες, κατασκευές με χειροτεχνίες και μικρά δωράκια, ζαχαρωτά, σοκολάτες, καραμέλες…Χριστούγεννα και Πάσχα. Μία Δασκάλα, με Δέλτα κεφαλαίο, με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, αφού ζητούσε συγγνώμη γιατί, όπως έλεγε, τη δουλειά που θα έκανε η ίδια σε κανονικές συνθήκες, έπρεπε να την κάνουμε εμείς.  

  <<Αγαπημένη μας Δασκάλα Πέλα Ιερωνυμάκη, έσκυψες και αφουγκράστηκες ξεχωριστά τις ανάγκες του κάθε παιδιού και ήρθες τόσο <<κοντά>> τους, αψηφώντας τις υποχρεωτικές αποστάσεις, μαθαίνοντάς τους τα πρώτα τους γράμματα. Δούλεψες αγόγγυστα παρά τις αντιξοότητες και με το μαγικό σου ραβδάκι, τα έμαθες να γράφουν, να διαβάζουν, να επιμένουν και να νικούν.  

  Σε ευχαριστούμε από καρδιάς, για την σύντομη αλλά ουσιαστική μαθησιακή εμπειρία! Είμαι σίγουρη ότι θα σε θυμόνται πάντα με χαμόγελο και τρυφερότητα, γιατί άφησες τα πολύτιμα-απαραίτητα ίχνη σου στην καρδιά και το μυαλό τους και τα δίδαξες ότι, όταν αγαπάς, όλα γίνονται!>> 

 Δημουλή Ειρήνη  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ