ΜΙΝΩΑΣ 2024: Μια άσκηση χωρίς προνοητικότητα

Newsroom
Newsroom

"Θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία, για την πολιτική μας ηγεσία, να μας δείξει ότι μπορούμε  παράλληλα με ένα σεισμό να ανταπεξέλθουμε και σε μια πυρκαγιά", αναφέρει αναγνώστης του Cretalive.

Αγαπητό cretalive,  

μόλις το ενημερώθηκα από το site  σας και έμεινα άφωνος. Στην αρχή μου φάνηκε για πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά  όμως είναι πραγματικότητα. Την δεύτερη ημέρα της άσκησης και ενώ ήταν σε εξέλιξη η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2024, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Σούδα και  οι εμπλεκόμενες στην άσκηση αρχές έλαβαν το ακόλουθο μήνυμα: "Σας ενημερώνουμε ότι η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2024 αναβάλλεται. Καθυστερεί η έναρξή της λόγω της πυρκαγιάς στην ΠΕ Χανίων. Θα λάβετε νέα ενημέρωση από το κέντρο ελέγχου της άσκησης, ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς".  

Κατά την ταπεινή  γνώμη μου αυτό θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία,  για την πολιτική μας ηγεσία, να μας δείξει ότι μπορούμε  παράλληλα με ένα σεισμό να ανταπεξέλθουμε και σε μια πυρκαγιά. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολλές φορές στα πλαίσια ενός σεισμού να ακολουθεί   και μία πυρκαγιά.  

Στην περίπτωση μας όμως όλοι οι ειδήμονες έκαναν πίσω και αντί να δείξουν τις ικανότητες τους  ανέβαλλαν την άσκηση. Μα κανένας από τους συμμετέχοντες στην άσκηση δεν βρέθηκε να πει ότι αυτό είναι μια ευκαιρία,  συνεχίζοντας την άσκηση και παρά την πυρκαγιά να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και  σε  άλλα θέματα εκτός  σεισμού.    

Αγαπητό   cretalive,  λυπάμαι που κάνω αυτές τις αποκαλύψεις  αλλά αν τύχει  κάτι ανάλογο στην πραγματικότητα, τί κάνουμε τότε;  

Ευχαριστώ για τη φιλoξενία, 

Δ.Μ.   

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ