"Ναός" του Αθλητισμού ... και των συναυλιών;

Newsroom
Newsroom

Πολίτης αναρωτιέται σε τί ωφελεί η φιλοξενία συναυλιών στο Παγκρήτιο Στάδιο, όταν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις επιβαρύνουν τις εγκαταστάσεις - Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού απαντά

Αγαπητό Cretalive

εδώ και χρόνια γίνονται συναυλίες στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μπαίνουν φορτηγά στο ταρτάν του Σταδίου στήνουν σιδερένιες σκαλωσιές στο ταρτάν, με όποια φθορά μπορεί να προκληθεί. Τέλος οι χιλιάδες των θεατών σβήνουν τα τσιγάρα τους πάνω σε αυτό, προκαλώντας μόνιμη φθορά.

Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό το στάδιο που είναι ο ΝΑΟΣ του Αθλητισμού μπορει να γίνει και κάτι άλλο, όπως χώρος συναυλιών.

Ποιο το κέρδος όταν έρχεται ένας Αθηναίος μουσικός για μια βραδιά και προκαλούνται ζημιές; Για να αλλαχθεί το ταρτάν χρειάζονται "βασιλικά" έξοδα (κι ΑΝ πετύχει!).

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Μ.Σ.

 

"Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις συνδράμουν στη βιωσιμότητα του Παγκρητίου"

 Απαντώντας στο σχόλιο του αναγνώστη του Cretalive, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Α.Α.Η. ΑΕ ΟΤΑ Κώστας Βαρδαβάς εξηγεί πως ευθύς εξαρχής, καθετί που είναι σε χρήση έχει φθορά. Ο ίδιος αναφέρει πως φθορές προκαλούνται και από τα εμπόδια που σέρνονται και τοποθετούνται στο ταρτάν, από τα βάρη και τα σχοινιά των αθλητών που καρφώνονται στο ταρτάν και άλλα. Μιλάμε άλλωστε για "ένα ταρτάν ήδη 20 ετών που έχει κάποιες φθορές ωστόσο παραμένει από τα καλύτερα ταρτάν στη χώρα" - λέει ο Κ.Βαρδαβάς, επισημαίνοντας πως κατά καιρούς έχει συντηρηθεί, ενώ υπάρχει και πλάνο αντικατάστασης στο μέλλον με άλλο, νέας γενιάς.

Εστιάζοντας στο θέμα των συναυλιών, ο κ.Βαρδαβάς τονίζει πως "συναυλίες γίνονται σε όλα τα στάδια του κόσμου" και προτιμήθηκε να γίνονται πάνω στο ταρτάν και όχι στο χλοοτάπητα, όπου η καταστροφή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Επισημαίνει ότι τοποθετούνται πάντως προστατευτικά ως προς τις εξέδρες, όμως πράγματι στο ταρτάν - τη λεγόμενη "αρένα" στη "γλώσσα" των συναυλιών - υπάρχει κόσμος.

"Μέχρι τώρα έχουμε σημεία που χρήζουν συντήρησης, όχι όμως σοβαρά θέματα" - προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας ότι φθορές υπάρχουν και είναι συνηθισμένες σε σχέση με τη χρήση.

Ως προς τα ωφέλη, ο αντιδήμαρχος παραπέμπει στη μαγική λέξη "έσοδα"! "Το Στάδιο είναι και για τις συναυλίες και οι πόροι για πολλά πράγματα που αφορούν στον Αθλητισμό, προέρχονται από τις συναυλίες" - αναφέρει, εξηγώντας ότι "για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του χώρου οι συναυλίες είναι απαραίτητες". "Αλίμονο" - καταλήγει ο ίδιος, "αν στην 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας δε μπορούσαν να φιλοξενηθούν 8-10-15 χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση με ασφάλεια".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ