Οι σηματοδότες του Ηρακλείου και τα παράλογά τους

Έκκληση προς την Επιτροπή Κυκλοφορίας

Αγαπητό Cretalive,

Θα ήθελα να απευθυνθώ στην επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου ή οιοδήποτε άλλου υπευθύνου σχετικά με ρύθμιση των σηματοδοτών (φαναριών) σε 2 πολυσύχναστα σημεία της πόλης του Ηρακλείου που αντί να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων την δυσχεραίνουν με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο σηματοδότη που βρίσκεται στην διασταύρωση της Λ. Αντιστάσεως με την οδό Ιτάνου, ο οποίος όταν ανάβει πράσινο στο ρεύμα προς Κνωσσό ταυτόχρονα ο σηματοδότης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (προς Ηράκλειο) για τους κινούμενους αριστερά προς την οδό Ιτάνου ανάβει πορτοκαλί (το οποίο αναβοσβήνει).

Δυστυχώς αυτό δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις μποτιλιάρισμα από τα ΙΧ που επιθυμούν να στρίψουν αριστερά περιμένοντας στην μέση της διασταύρωσης «κάποιον φιλότιμο» από τους απέναντι έχοντες προτεραιότητα, να τους παραχωρήσει προτεραιότητα, ή σε αντίθετη περίπτωση να μην τους επιτρέψει και προκληθεί ατύχημα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην διασταύρωση της Λεωφ Κνωσσού (ΕΟ99) και της οδού Αλεξανδρείας κάτω από την αερογέφυρα όπως φαίνεται στην Εικόνα που ακολουθεί . Επικίνδυνο σημείο ειδικά για τους οδηγούς που επιθυμούν να κινηθούν αριστερά, οι οποίοι έχοντες πορτοκαλί σηματοδότη (που αναβοσβήνει) θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι διασταυρώνονται με οχήματα από το άλλο ρεύμα που έχουν αναμμένο πράσινο σηματοδότη.

Δεν σας κρύβω ότι παραλίγο να εμπλακώ σε τροχαίο καθώς κινούμενος με προτεραιότητα (πράσινο σηματοδότη) βρέθηκε μπροστά μου ΙΧ που κινείτο με φορά όπως το Βέλος 1. Αρχικά θεώρησα ότι διέπραξε ο άλλος οδηγός παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Όμως μετά που διαπίστωσα ότι είχε το δικαίωμα να κινηθεί με προσοχή έχοντας πορτοκαλί σηματοδότη σε τέτοιο δρόμο, έμεινα εμβρόντητος!

Ως απόδειξη των παραπάνω έχει προκληθεί ατύχημα στο εν λόγω σημείο όταν όχημα έπεσε πάνω σε πινακίδα στο ρεύμα καθόδου επί της Λ Κνωσσού (προς Ηράκλειο) όπως σχετικά απεικονίζεται στην σχετική εικόνα, καθώς εξαιτίας του μεγάλου πλάτος του δρόμου και του πράσινου σηματοδότη που είναι ορατός από απόσταση οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Παρακαλώ όπως ενεργήσουν αναλόγως οι αρμόδιες Υπηρεσίες κυκλοφορίας πριν προκληθεί νέο ατύχημα και θρηνήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Α.Ρ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ