Περί "αρρύθμιστου" σακχαρώδους διαβήτη ... και η πραγματικότητα!

Περί "αρρύθμιστου" σακχαρώδους διαβήτη ... και η πραγματικότητα!

Αγαπητό Cretalive,
 
Διαβητικός όντας από εικοσαετίας με απρόβλεπτες κρίσεις υπεργλυκαιμίας ή υπογλυκαιμίας και με παρενέργειες - "προίκα" στην όραση (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια) και στην καρδιακή μου λειτουργία (αρτηριακή υπέρταση σε συνδυασμό με κολπική μαρμαρυγή και υπερλιπιδαιμία), έμεινα κυριολεκτικά έκπληκτος και απογοητευμένος διαβάζοντας ότι στα νέα κυβερνητικά μέτρα (αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 64 /315/οικ.8030 ΚΥΑ  Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 928 Α/18-3-2020) προστασίας από τον κορωνοϊό προβλέπεται "άδεια ειδικού σκοπού (και) για άτομα με αρρύθμιστο Σακχαρώδη Διαβήτη"...

Εξ ιδίων γράφοντας, θα ήθελα να γνωρίσω στους κ.κ. συναρμόδιους υπουργούς και στους παρ' αυτοίς ότι ο Διαβήτης ουδέποτε ρυθμίζεται, ούτε επικαιροποιείται η γνωμάτευσή του. Στο ξεκίνημα, μάλιστα, του αντιδιαβητικού μου αγώνα, ο τότε διευθυντής του Διαβητολογικού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης μου είχε επισημάνει με "black humor", "Ο διαβητικός επικαιροποιείται μόνον όταν πεθάνει,  όσο ζει θα αγωνίζεται να ελέγξει τη νόσο του!" 

Από τα λόγια αυτά, όπως καταλαβαίνετε και εσείς, ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνια και όχι δυσίατη αλλά ανίατη και παντελώς ανεξέλεγκτη πάθηση του μεταβολικού συστήματος και επικίνδυνη για τη ζωή του ανθρώπου, είτε πρόκειται για τύπου 1 είτε για τύπου 2.

Ειλικρινά, καταλήγοντας, δεν ξέρω εάν πρέπει να στενοχωριέμαι ή να ντραπώ για λογαριασμό του συντάξαντος την εν λόγω υπουργική απόφαση και προτάσσοντος του όρου "αρρύθμιστος διαβήτης", εφόσον αναγκάζει πολλούς ομοιοπαθείς μου και εμένα να γνωστοποιούμε ευαίσθητα, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προσωπικά μας δεδομένα, την κατάσταση της υγείας μας, και να διεκδικούμε τα αυτονόητα, πραγματικό σεβασμό δηλαδή και αληθινή και ουσιαστική βοήθεια στη νόσο μας σε αυτήν εδώ την κρίσιμη στιγμή. 

Ποιος άραγε προτίθεται, μετά την εν λόγω απόφαση, να αναλάβει την ευθύνη για την έκθεση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη σε κίνδυνο προσβολής από τον ιό, αν και όλοι οι επιστημονικοί φορείς, με πρώτον τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνυπογράφουν και βροντοφωνάζουν πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποβεί ο κορωνοϊός  στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, εφόσον, άθελά τους, μπορεί να αφαιρέσει και την ίδια τους τη ζωή;     

Γ.Ο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ