"Προς ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζουν: Ξυπνήστε και ελάτε στην πραγματικότητα"

"Προς ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζουν: Ξυπνήστε και ελάτε στην πραγματικότητα"
Newsroom
Newsroom

Aδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Ηράκλειο με τα ενοίκια

Αγαπητό Cretalive,

Οι εποχές δύσκολες για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ακρίβεια παντού. Ωστόσο, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Ηράκλειο (φαντάζομαι και αλλού στην Ελλάδα) με τα ενοίκια.

Γκαρσονιέρες με 350 ευρώ, διάρια με 500, τριάρια με 700 και μεγαλύτερα διαμερίσματα κοντά στο χιλιάρικο αν όχι παραπάνω. (Μέσες τιμές κατ'. εκτίμηση, με βάση τις αγγελίες που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο). Αυτή η αύξηση στα ενοίκια είναι αλλόκοτη, αδικαιολόγητη και παράλογη. Δείχνει τη σαπίλα του Έλληνα ιδιοκτήτη - "σπιτονοικοκύρη" που - ενώ ο ίδιος γκρινιάζει για το ακριβό ρεύμα, τα ακριβά καύσιμα, τον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στο "σουπερμάρκετ" της εβδομάδας - είναι ο ίδιος που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια του μηνιαίου προϋπολογισμού μιας οικογένειας (όχι της δικής του). Δεν είναι όλα όμως ρόδινα. Κύκλος είναι. Δεν γίνεται κάποιος να απαιτεί τέτοια υπέρογκα ποσά για ενοίκιο και μάλιστα "μαύρα" ή με απόδειξη κλάσματος του ποσού. Που ζούνε; Σε άλλη χώρα; Τι μισθούς παίρνουν οι ίδιοι; Δεν γίνεται να βγουν τα σπασμένα από το "ξεζούμισμα" ενός οικογενειάρχη που προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο να ζήσει την οικογένεια του. Κάποια στιγμή θα γυρίσει σαν "μπούμερανγκ", γιατί η οικονομία είναι ένας κύκλος.
Εντάξει είπαμε πληθωρισμός.. όλα αυξάνουν, αλλά οι μισθοί;
Έχουν ευθύνη για την κατάσταση αυτή οι μεσίτες; Ναι φυσικά. Τεράστια. Αλλά και αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ κουβέντα και δε θα το θίξω τώρα.
Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν καταλήγω τη σύντομα διατυπωμένη γνώμη μου με το εξής: Σκεφτείτε σε ποιους απευθύνεστε για να ενοικιάσετε το σπίτι σας. Οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι έχουν σπίτια δικά τους, δε θέλουν να μείνουν στο μερικώς ή και όχι ανακαινισμένο σπίτι σας από το 1960. Ξυπνήστε και ελάτε στην πραγματικότητα.
 
Έλεος.
ΜΚ
 
 
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ