Στο νηπιαγωγείο Γουρνών ο αγιασμός θα γίνει χωρίς μαθητές

Στο νηπιαγωγείο Γουρνών ο αγιασμός θα γίνει χωρίς μαθητές

Παραμένει το σοβαρό πρόβλημα σχολικής στέγης στη συγκεκριμένη μονάδα, λένε οι γονείς

Αγαπητό cretalive, 

θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στην κατάσταση που επικρατεί στο Νηπιαγωγείο Γουρνών το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών.

Στο Νηπιαγωγείο αυτό στο οποίο δυστυχώς τυγχάνει να υπάγεται το παιδί μου ως κάτοικος της περιοχής επικρατεί μια προβληματική κατάσταση η οποία ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σε 2 αίθουσες των 25-30 τμ έκαστη στεγάζονται 50-60 παιδιά συν οι εκπαιδευτικοί. Όπως καταλαβαίνει κανείς η ανάγκη για τουλάχιστον μια ακόμα αίθουσα είναι τεράστια. Μιλάμε για ένα νηπιαγωγείο το οποίο βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση με δεκάδες παρατημένα αναξιοποίητα κτίρια.

Παρ' όλα αυτά η λύση η οποία έχει προκριθεί - για προφανείς ή και μη λόγους- είναι η τοποθέτηση μιας προκατ αίθουσας στον υπάρχοντα χώρο. Καλά ως εδώ. Η αίθουσα αυτή υποτίθεται ότι θα ερχόταν πέρυσι (!!!) το καλοκαίρι, μετά θα ερχόταν πέρυσι ως τον Οκτώβριο, μετά ως πέρυσι τα Χριστούγεννα. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός και ατόνισαν όλα. Και βέβαια ξαναήρθε καλοκαίρι όπου πλέον η πανδημία έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της νέας αίθουσας για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.
Δυο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία λοιπόν λάβαμε το παρακάτω μέηλ :

"Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο ασφάλειας των 57 προνηπίων και νηπίων μας και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ι. Σέγκος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας μας μέχρι την Τετάρτη 16/09/2020 λόγω έλλειψης της τρίτης αίθουσας.

Την Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 12:15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού μας και του Συλλόγου Γονέων χωρίς παιδιά, επειδή ο αύλειος χώρος είναι προς το παρόν ακατάλληλος για τα παιδιά μας."

Δηλαδή ούτε αίθουσα υπάρχει, ούτε αγιασμός θα γίνει και επειδή προφανώς μια αίθουσα δε μπορεί να εγκατασταθεί, εξοπλιστεί και να γίνει λειτουργική σε 2 μέρες καταλαβαίνουμε ότι είτε η έναρξη της σχολικής χρονιάς  θα καθυστερήσει κι άλλο είτε τα παιδιά θα στοιβαχτούν ξανά εν μέσω πανδημίας με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Πως είναι δυνατόν ένας από τους τουριστικότερους  άρα και πιο εύρωστους δήμους της χώρας να μην μπορεί να εξασφαλίσει 1 (ολογράφως: ΜΙΑ) αίθουσα -έστω και προκάτ- εδώ και πάνω από έναν χρόνο κύριε Δήμαρχε  και κύριε  αντιδήμαρχε; Στην προφανή απάντηση σας ότι την καθυστερεί το Υπουργείο ανταπαντώ: "Δεν με ενδιαφέρει, αγοράστε μόνοι σας, χτίστε, νοικιάστε, κάντε ότι χρειάζεται τέλος πάντων".

Αν κάτω από αυτές τις συνθήκες νοσήσει ένα παιδί και μεταφέρει τον ιό σε ηλικιωμένους στο σπίτι ποιος θα είναι υπεύθυνος; 

Για τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια της περιοχής καλύτερα να μην γράψω γιατί δε θα τελειώσουμε ποτέ.

Ένας αγανακτισμένος γονιός.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ