Ζημιές στα μνήματα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Ζημιές στα μνήματα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Βρεθήκαμε με την οικογένειά μου για το μνημόσυνο και ήρθαμε αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη!

Αγαπητό Cretalive,

Βρεθήκαμε σήμερα με την οικογένειά μου στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου για να τελέσουμε το μνημόσυνο του πατέρα μας και με ιδιαίτερη λύπη-έκπληξη είδαμε να υπάρχουν ζημιές πάνω στο μνήμα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Παρατηρώντας να υπάρχουν επίσης ζημιές και σε άλλα μνημεία.

Επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία του κοιμητηρίου για να τους ενημερώσουμε και όπως μας είπαν ευθύνη της υπηρεσίας είναι η συντήρηση για 3 χρόνια του μνήματος για ότι τοποθετεί η υπηρεσία και όχι για ότι τοποθετεί ο πολίτης με δικά του έξοδα σε κάποιο ιδιώτη(όπως για παράδειγμα κάποιο ντουλαπάκι ή την πλάκα του μνήματος που βλέπετε και στις φωτογραφίες).

Ρωτήσαμε λοιπόν αν υπάρχει κάποιος φύλακας, και μας είπαν πως ναι υπάρχει αλλά προφανώς γιατί είναι και πολύ μεγάλη έκταση το κοιμητήριο αυτός να μην αρκεί. Άρα λοιπόν ίσως να χρειάζεται ένας δεύτερος ή ένας τρίτος φύλακας;

Μήπως λοιπόν θα ήταν καλό και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου να επιληφθεί  επί του θέματος που έστω από τώρα και έπειτα να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες και τέτοια περιστατικά;

Γιατί το σωστό είναι να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ:

Τους αποθανόντες,

Τις οικογένειες τους,

Και τους δημότες-πολίτες που όταν μπαίνουν σε μια τέτοια διαδικασία είναι συνεπείς από την πρώτη κιόλας μέρα απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το δήμο.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Δημότης Ηρακλείου Μ.Β

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ